I dag er det International Spis Chokolade-dag - her er 5 gode grunde til at for alvor at fejre den

Her får du frem gode grunde til at mæske dig i chokolade i dag.

Dagen i dag kan næsten ikke blive andet end god.

Det er nemlig officielt International Spis Chokolade-dag.

Og hvis du vil gøre det med bare en lille smule bedre samvittighed, så har vi samlet nogle gode grunde til at kaste dig over chokoladen:

1.Chokolade kan gøre dig mere aktiv
En undersøgelse viser, at personer, som bliver udsat for ting, der gør dem glade, som eksempelvis chokolade eller stand up, er mere aktive 10 minutter  efter, de har været udsat for deres glædevækker.

2. 100 g chokolade om dagen mindsker risikoen for hjerneblødninger og hjertesygdomme
Den skulle være god nok. Forskere fra Aberdeen University har brugt 21.000 testpersoner, og resultaterne var sød musik i manges ører. 100 gram chokolade om dagen er godt imod hjerneblødninger og hjertesygdomme.

3. Mørk chokolade kan styrke dit immunforsvar - væsentligt
En norsk forsker ved navn Berit Nordstrand mener, at chokolade er så godt for folk, at det skal regnes for en grøntsag. Chokolade med et indhold på over 80 procents kakao skulle styrke immunforsvaret markant.

4. Det er nu, du skal slå til - før det er for sent.
Forskere mener, at verdens chokoladeressourcer vil være udtømt i år 2020. De deprimerende fremtidsudsigter for chokoladen skyldes, at plantager med gummitræer er en mere lukrativ forretning end kakaoplantager i Kina.

5. Denne kage.
Hvis du mangler en god grund til at spise chokolade, så se bare på den her perverst lækre kage. Selvom mange sikkert ville skamme sig lidt efter at have sat tænderne i denne herlighed, så vil vi bare sige, at det skal man ikke. Man må godt, når det er International Spis Chokolade-dag: Hun pakker en hel plade chokolade ind i butterdej - denne kage bliver et hit hos dine gæster

 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip