I dag giver hun hele omsætningen væk

Billeder af drengen Aylan på tre år, der lå død på stranden i et tyrkisk ferieparadis, er i denne uge blive delt flittigt på de sociale medier.

Det vurderes, at fotografierne af den døde bådflygtning i vandkanten er noget, kan få folk til at åbne øjnene for den igangværende flygtningekatastrofe omkring Middelhavet. 

I Norge har fotografiet af det døde barn i hvert fald gjort et stort indtryk på butiksindehaveren Kristin Byrjall Pallesgaard.

- Billederne er overalt, og du vil allerhest lukke øjnene, da det er så smertefuldt at se. Men de fik mig til at tænke på mit eget barn på fire år – det kunne lige så godt have været ham, siger Kristin Byrjall Pallesgaard og fortsætter:

Læs også: Danskere byder flygtninge velkommen med venlighed og gaver - men pas på med misforstået godhed

- Vi har vundet i livets lotteri ved at bo i Norge.

Torsdag eftermiddag tog følelserne over.

- Jeg stod i brusebadet og græd. Jeg kom i tanke om, at jeg ville bruge min butik til at hjælpe, forklarer Kristin Byrjall Pallesgaard til mediet Varden.

Hun driver tøjforretningen Zoma i den norske by Skien, og her vil hele dagens omsætning gives videre til den humanitære organisation NRC (Norwegian Refugee Council).

- Det var en meget impulsiv beslutning, men jeg gør det, fordi jeg har mulighed for det, siger Kristin Byrjall Pallesgaard, der opfordrer andre forretningsdrivende til at kaste sig ud i lignende nødhjælpsarbejde.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip