I dag skal du have ID med hvis du skal til Sverige

Hvis du er en af de knap 17.000 pendlere, der dagligt tager turen mellem Danmark og Sverige, så skal du torsdag huske id, når du tager turen over Øresundsbroen.

Sverige indfører nemlig fra klokken 12 torsdag midlertidig og sporadisk grænsekontrol.

Det skal gælde ti dage frem, og vil blandt andet omfatte både Øresundsbroen og færgetrafikken til Sverige fra Danmark og Tyskland.

Grænsekontrollen kan komme til at føre til problemer for pendlerne mellem Skåne og Danmark, forklarer den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman.

Personer som agter at rejse til eller fra Sverige til andre EU-lande skal derfor have pas eller andet officielt ID på sig.

– Vi har jo for eksempel 16.000-17.000 personer, som pendler over Øresundsbroen, og vi ønsker jo selvfølgelig ikke at træffe beslutninger, der unødigt komplicerer deres arbejde eller livssituation. Men det er op til politiet at afgøre, siger Anders Ygeman til den svenske avis Expressen.

Den svenske regering meddelte onsdag også, at operatørerne af færger til Sverige bør indføre identitetskontrol og passagerlister.

– Konkret indebærer grænsekontrollen, at vi kommer til at gennemføre id-kontrol, når man stiger på færgen. Det gælder trafikken fra Danmark og Tyskland, siger Jesper Waltersson, pressechef i Stena Line, til Göteborgs-Posten.

Børn der rejser med værger, er dog undtaget.

Den svenske regering oplyser desuden, at personer som vælger at søge asyl ved den svenske grænse, stadig vil få mulighed for at prøve sin sag inde i Sverige.

Der er altså ikke tale om, at flygtninge bliver nægtet adgang til Sverige.

Sverige har siden september registreret omkring 80.000 asylansøgere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip