I dag strømmer tusindvis af danskere til lufthavnen

Når klokken ringer ud på landets skoler, er det samtidig startsignalet for de brancher, der lever af at sende danskere på ferie.

Et af stederne, hvor man har gjort sig klar, er i Københavns Lufthavn, hvor fredag er en af årets helt store rejsedage.

- Fredag er en rigtig stor rejsedag for danskerne. Vores prognose siger, at vi får over 100.000 igennem lufthavnen på fredag. Tilsammenligning har vi omkring 70.000 på en helt almindelig dag, siger pressechef i Københavns Lufthavne Kasper Hyllested.

Allerede inden de fleste danskere får øjne fredag, vil lufthavnen summe af mennesker, lyder det fra Københavns Lufthavn.

- Det er allerede fra tidlig morgen. Og når vi siger tidlig morgen, så er det fra ved en 05-06 tiden, siger Kasper Hyllested om travlheden.

Det kan ifølge ham ikke undgås med enkelte køer og længere ventetid, når så mange mennesker skal igennem lufthavnen. Men de rejsende kan forberede sig, så tiden i lufthavnen bliver mindre stressende.

- Vi har en tommelfingerregel, der hedder, at hvis man skal rejse inden for Europa, er det to timer før, og hvis det er uden for Europa, er det tre timer før. Men man skal altid tjekke med sit flyselskab eller sin rejsearrangør, siger han.

Passagerne bør ifølge ham også tænke sig om en ekstra gang, når håndbagagen skal pakkes, da det ofte kan spare tid ved sikkerhedskontrollen.

- En af de ting, som vi kan se, er, at selv om vi har haft de her væskeregler i ti år, så er der mange, der har glemt dem, når de lige pakker, siger han.

Som eksempel nævner han, at passagerer skal holde sig fra at tage et glas nutella med i tasken. De skal også sikre sig, at den fine creme i håndbagagen ikke er over 100 milliliter.

Fra fedag forventer Københavns Lufthavn omkring 30 dage med ekstraordinært mange rejsende.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip