I denne by snyder de ældre døden i soveværelset: Vild sex giver langt liv

Skrevet af Nils Würtzenfeld

05/09/2016

Dagens topnyheder

Siden tidernes morgen har vi mennekser søgt efter evig ungdom og hemmeligheden bag et langt liv.

Imens forskellige forskere har peget på tiltag som sund kost, motion og så få usunde laster så muligt, så har befolkningen i den italienske by Acciaroli imidlertid fundet en både fræk og effektiv måde at leve længe på. Det skriver Metro.co.uk.

Svaret er sex – nærmere bestemt et sexliv, der ikke bare skal være aktivt, men også helst både vildt og vovet. Det fortæller amerikanske Alan S. Maisel, der er kardiolog, og som har brugt seks måneder på at studere, hvorfor befolkningen i Acciaroli når en bemærkelsesværdig høj alder.

For i den syditalienske by bliver indbyggerne ikke bare gamle – de bliver rigtig gamle. Den lille by har kun 700 indbyggere, men af disse er 81 personer over 100 år. Én ud af ti borgere runder dermed 100 år, mens den resterende del af indbyggerne også først stiller træskoene væsentligt senere end i resten af landet.

Samtidig har store dele af byens ældre også vist sig immune overfor både demens og hjertesygdomme.

En af de personer, der har passeret de 100 år, er Antonio Vassalo, der beskedent fortæller, at hans høje alder skyldes, at han kun har spist sundt.

Alan S. Maisel har dog en anden teori. For selvom indbyggernes middelhavsdiæt baseret på olivenolie, friske frugter, grøntsager og fisk uden tvivl er godt for et langt liv, så peger Maisel på, at svaret skal findes i soveværelset.

- Den seksuelle aktivitet blandt de ældre lader til at være voldsom, fortæller den overraskede kardiolog, der baserer sin teori på befolkningens overraskende seksuelle udskejelser.

Her på redaktionen skal vi ikke gøre os kloge på, om kardiologen fra San Diego har ret i sin observationer, men vi er mere end villige til at give hans teori et skud, hvis den tilmed giver os en sund og lang alderdom.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler: