I denne uge går politiet efter disse trafik-syndere

Hvis du er bilist og ikke altid føler, det er nødvendigt at overholde regler som brug af sele og håndfrit udstyr til mobiltelefonen, så bør du nok overveje det en ekstra gang. 

Alle landets politikredse varsler nemlig en indsats i hele denne uge overfor bilister, der taler i telefon under kørslen og som ikke bruger sikkerhedssele og andet sikkerhedsudstyr, oplyser politiet. 

Og politiet understreger, at indsatsen er til for borgerne, fordi de pågældende ting er årsag til en del ulykker, ligesom det kan være med til at forhindre dødsfald ved ulykker. 

- Brug af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 %, mens uheldsrisikoen ved at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen er op til fire gange højere end ved ikke at bruge telefonen, lyder det fra Rigspolitiet i en pressemeddelse. 

Indsatsen er en del af et fælles europæisk politisamarbejde, og derfor er en del af indsatsen betalt af EU-Kommissionen. 

Dagens Gossip