I disse lande spiser man sundest

Det er hjælpeorganisationen Oxfam International, der står bag en stor undersøgelse af, hvor I verden man får den bedste kost. Resultatet blandt de 125 undersøgte lande er, at Holland ligger helt i top, når det kommer til sund kost. Og i bunden af listen finder vi udviklingslande som Chad, Etiopien og Angola. Det skriver Dailymail.co.uk.

Det er flere forskellige kriterier, Oxfam har kigget på, da de skulle lave listen. Bl.a. om folk i landene får nok at spise, om folk har råd til at spise, om maden er tilgængelig i en god kvalitet, og hvordan udbredelsen af kostrelaterede sygdomme er i landene.

Spiser du for meget til frokost? Tjek, hvor stor din frokost bør være, på Femina.dk

Det er ret godt i Danmark

I top10 ligger desuden bl.a. Østrig, Belgien, Danmark, Sverige, Irland, Italien, og Portugal. At Holland endte helt i top skyldtes til dels, det har relativt lave fødevarepriser, lavt diabetesniveau og bedre ernæringsmæssig diversitet end de andre Europæiske lande i toppen af listen.

I bunden af listen, hvor det afrikanske land Chad ligger, er den triste forklaring, at maden har en lav ernæringsmæssig værdi, den er forholdsmæssigt dyr, og den bliver tilberedt under tvivlsomme hygiejniske forhold. Desuden er hvert tredje barn undervægtigt.

Forkorter dine vaner dit liv? Det skal du gøre, hvis du vil leve længere. Se det på Femina.dk

Her er maden allerbedst

Undersøgelsen viste desuden, at maden har den bedste kvalitet i Island, mens Kuwait står overfor det største fedmeproblem med hele 42 procent af befolkningen. Flest undervægtige børn finder man derimod i Indien, hvor 44 procent er undervægtige.

Her er de ti bedste lande at spise i ifølge undersøgelsen. Danmark kommer ind på en fornem fjerdeplads:

1. Holland
2. Frankrig
3. Schweiz
4. Danmark
5. Sverige
6. Østrig
7. Belgien
8. Irland
9. Italien
10. Portugal

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip