I disse tre situationer SKAL du være egoistisk

Skrevet af Aller Media

13/07/2014

Dagens topnyheder

Du har sagt ja til at passe naboens hud, du skal hjælpe svigerfamilien med at flytte, male en væg i ungernes børnehave, bage til mandens firma-arrangement og meget meget mere.

Men hvornår skal du tænke på dig selv, droppe aftalerne og kun gøre dét, der er bedst for dig?



Det skal du faktisk oftere end du tror, skriver womenshealthmag.com.



-Det er helt i orden at være egoistisk ind i mellem, det er blot fordi ordet ’egoistisk’ har negative vibrationer. Hvis du tænker over det, så er det optimal hvile, sjov og afslapning der gør os til bedre mødre, partnere, arbejdere og samfundsborgere, siger klinisk psykolog Elizabeth Lombardo, Ph.D. og forfatter til bogen ’Better than perfect’.



Drop orgasmen og red dit forhold – se hvorfor 


Hvis du har brug for hjælp

Tænk lige over hvor ofte du hjælper andre, og hvor ofte du selv beder om hjælp? Sjældent! 

Så er du som de fleste andre kvinder. Vi er nemlig ikke gode til at bede om tjenester, forklarer Elizabeth Lombardo om kvinder, der ikke spørger om hjælp:



- De lytter til deres venner, og de tager sig af dem, men de har ikke selv lyst til at bebyrde vennerne med deres problemer. 

Men spørg, og du vil opdage, at det også styrker dit forhold til dine venner.



- Det er vigtigt, at du får den hjælp, du har brug for, uanset om det er følelsesmæssig støtte eller direkte hjælp, og det er også sundt for et forhold. Når et forhold kun går en vej, og du konstant giver og den anden konstant tager, så er det ikke et sandt forhold, siger Elizabeth Lombardo.



I soveværelset

Det kan være svært at kræve, men i soveværelset skal opmærksomheden også være på dig. 



- At lade sin partner vide, hvad der føles godt og lade ham eller hende gøre det ind imellem, det er virkelig vigtigt, siger Elizabeth Lombardo.



At kræve nærvær og det, du kan lide, er ikke at være grådig. Det er, hvad der skal til i et forhold. Og du vil opdage, at din partner også har brug for at give dig dét, du bedst kan lide, så kræv du bare ind.



Her er de virkelige grunde til, I ikke har sex – på femina.dk


Når du har brug for alene-tid

Får du dårlig samvittighed så snart, du ikke laver noget? Og overvejer du hvilken næste pligt, du bør gøre, nu hvor der endelig er et hul i kalenderen. Drop det og prøv at gøre ingenting…og se om du kan nyde det.



- Det er meningen at livet skal være sjovt. Så bliv i sengen lidt længere, læs en bog, se en film eller en serie, det er ligegyldigt hvad, så længe du sætter pris på det, for så er det en gave til dig selv. Og når du gør det, så går dit stress niveau ned og lykke op…det hjælper os til at blive bedre til alt vi gør, siger Elizabeth Lombardo.



Det er ikke meningen, du altid skal sætte dig selv først, men du skal være en del af en rotation, hvor også du er involveret.

Start med at prøve en af disse tre ting!