I dyb sorg: Dansk zoo deler trist meddelelse

Skrevet af Emil Martesen

10 uger siden

|

05/03/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Den danske zoo er i stor sorg.

Dagens topnyheder

For blot et par uger siden kunne den populære zoo ikke få armene ned af jubel, men den jubel er hurtigt blevet forvandlet til sorg.

Givskud Zoo har nemlig måtte tage afsted med sit zebraføl.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Årsagen er et brækket, som de desværre ikke kunne gøre noget ved:

"Da den skulle lukkes ind fra savannen til stalden for natten, bemærkede dyrepasseren, at føllet haltede kraftigt og kun støttede på tre ben. Så vi undersøgte den, og det viste sig, at den havde fået et brud på det ene ben, som vi desværre ikke kunne gøre noget ved", lyder det fra Biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Han lægger heller ikke skjul på, at de er så kede af det:

"Det er simpelthen så ærgerligt, og vi er virkelig kede af det".

Parkens personale har ellers haft armene over hovedet af glæde over, at det for første gang i ni år lykkedes at få et lille zebraføl efter mange forsøg. Så ærgrelsen er til at tage og føle på lige nu, fortæller kuratoren:

"Vi observerer dyrene løbende hele dagen igennem, men har ikke været til stede ved uheldet, som er sket lige før indlukning til stalden. Så vi ved desværre ikke præcis, hvad der er sket; om føllet er faldet uheldigt, eller om et andet dyr har sparket den. Vi har haft mange føl i parken gennem årene, og vi har aldrig set dette før. Så vi satser stærkt på, at det er en rigtig uheldig engangshændelse. Men det gør ikke skuffelsen og ærgrelsen mindre lige nu".