I orden eller ikke i orden?: Nu udstilles Breiviks bombebil på et museum

Et informationscenter i Oslo skal fremover huse rester fra den terrordømte nordmand Anders Behring Breiviks angreb.

Informationscenteret står klart den 22. Juli – på årsdagen for angrebet, der kostede 77 mennesker livet.

Meningen med centeret er blandt andet, at det skal informere om terrorangrebet i regeringsakvarteret, hvor informationscenteret opføres, samt om angrebet mod øen Utøya, hvor Breivik dræbte deltagere på en AUF-sommerlejr.

Læs også: Dansk politi lærte ikke af norske terrorerfaringer

Blandt de udstillede ting på centeret vil være den bil, som Anders Behring Breivik forsøgte at sprænge en 950 kilo tung kunstgødningsbombe med. Det skriver VG

Bilbomben skulle være gået af på et nøje planlagt sted i regeringskvarteret i Oslo Centrum, men to biler afholdt ham fra at holde på den plads, han havde planlagt, at bilen skulle stilles på. Otte mennesker mistede dog livet som følge af bomben, da den gik af.

- For alle, som oplevede den 22. juli, er dagen og hændelsen et åbent sår, som fortsat gør ondt, men vi må formidle denne del af vores nære historie på en ærlig måde, selvom det gør ondt. Centeret viser det, der faktisk skete, siger Jan Tore Sanner, der er kommunal- og moderniseringsminister i Norge til Aftenposten.

Læs også: 69 unge blev skudt for fire år siden: Nu genopstår sommerlejren på Utøya

Udover bilen udstilles også en udstyrskuffert, som Breivik havde med sig ud til øen Utøya samt et falsk ID-kort og politiskilte, som Breivik brugte under angrebet.

Den 21. og 22. juli inviterer det nye informationscenter pårørende til ofrene for terrorangrebet ind og se udstillingen som de første.

Hvad tænker du: Er det en god ide at udstille resterne fra angrebet på et museum for eftertiden?
 

Dagens Gossip