'I skal fjerne de kristne symboler, før flygtninge kan flytte ind'

Den store tilstrømning af asylansøgere har lagt pres på Norge.

Det Norske Missionsselskab har derfor indvilget i at udleje deres bygninger til Utlendingsdirektoratet, den norske udlændingestyrelse, som ikke længere kan finde plads på de traditionelle modtagecentre til de mange flygtninge og migranter, som ankommer i disse dage. 

Men Utlendingsdirektoratet (UDI) har et krav. Det Norske Missionsselskab skal først fjerne alle kristne symboler fra deres bygninger. Det skriver Dagbladet.

- UDI er ikke optaget af, om der tilbydes sengepladser, som har en værdimæssig forankring. Derimod er vi optaget af, at stedet er religions- og værdimæssigt neutralt, forklarer Vibeke Schjem, som er presserådgiver i Utlendingsdirektoratet.

Ifølge Vibeke Schjem betyder det, at bygningerne ikke bør bære præg af at tilhøre en særlig religion eller et særligt livssyn, fordi bostedet skal kunne bruges af mennesker, som søger asyl i Norge, uafhængigt af deres oprindelsesland, politiske ståsted, religion og livssyn.

Det Norske Missionsselskab er gået med til at fjerne alle kors og Jesus-symboler fra deres bygninger.

- Det er ikke noget, vi gør med glæde, men vi har valgt at vise næstekærlighed og tage imod de mennesker, som kommer. Jeg tror ikke, at asylansøgerne nødvendigvis ville have reageret på symbolerne, men vi forholder os til UDIs retningslinjer, fortæller kommunikationschefen for Det Norske Missionsselskab til Dagbladet.

Det kristne hus Tømmerneset i Troms er en af de bygninger, som Det Norske Missionsselskab har udlejet til Utlendingsdirektoratet og som fremover skal huse asylansøgere. Den daglige leder Rakel Elverum til det det norske medie Dagen, at man vil efterleve kravet.

- Det står i retningslinjerne fra UDI, og det er bestemt af Det Norske Missionsselskab, at vi skal følge pålægget. Tømmerneset er et kristent sted, men vi behøver ikke kristne symboler for at udføre kristne handlinger, fortæller han.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip