IAAF-boss giver Rusland en uge til at svare på rapport

Præsidenten for Det Internationale Atletik Forbund (IAAF), Sebastian Coe, ønsker hurtigt en forklaring fra Rusland, efter antidopingorganisationen Wadas kommission mandag fremlagde en rapport om doping og anbefalede at suspendere Rusland.

- Jeg vil have en forklaring. Jeg er chokeret over påstandene, siger Sebastian Coe ifølge nyhedsbureauet AFP.

AFP skriver, at Coe ønsker svar fra ARAF (Ruslands atletikforbund, red), inden denne uge er omme. Han ønsker afklaring hurtigst muligt.

- Når vi i IAAF har fået alle svar på bordet og forklaringer fra de involverede, vil vi træffe en beslutning, siger Coe.

Allerede i en udtalelse fra IAAF tidligere mandag fremgik det, at Coe overvejer at følge anvisningen om at suspendere russiske atletikudøvere fra konkurrence.

- Sebastian Coe har taget det vigtige skridt mod at sikre opbakning fra de øvrige rådsmedlemmer i IAAF Council i forhold til at overveje sanktioner mod Ruslands atletikforbund.

- Disse sanktioner kan indeholde midlertidig eller fuld suspendering og bortvisning fra fremtidige IAAF-begivenheder, lød det fra IAAF.

Ifølge Wada-kommissionens rapport er der angiveligt foregået systematisk doping af russiske atletikudøvere igennem mange år, og positive prøver er forsøgt dækket over.

Bliver suspenderingen en realitet, kan det koste deltagelsen for russiske udøvere ved OL i Rio næste år.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) meddeler i et statement mandag, at man har tiltro til og stoler på, at Coe og IAAF vil komme frem til den rette beslutning.

- Det er chokerende og sørgelige nyheder for sporten. Vi stoler på, at IAAF's nye ledelse med Sebastian Coe i spidsen vil drage de nødvendige konklusioner, lyder det fra IOC.

/ritzau/

Dagens Gossip