IAAF-chef om dopingsag: Nogen vil rykke rundt på medaljer

Lavinen med skandaler er sat i gang i den internationale atletikverden, efter at den tyske tv-station ARD lørdag viste en dokumentarfilm, der antyder omfattende brug af doping i topatletik, uden at nogen gør noget ved det.

Det har fået folk fra alle sider og lag i atletiksporten til at komme med deres holdning til problemet, og nu kommer Det Internationale Atletikforbund (IAAF) så på banen.

Dokumentaren, som er bygget op omkring godt 12.000 lækkede dopingtestresultater fra IAAF, hævder, at hver tredje OL- og VM-medaljetager fra 2001 til 2012 har afgivet "mistænkelige" blodprøver.

Men IAAF mener, at der er en dagsorden bag.

- Bag alt dette er der et ønske fra nogen om at omfordele medaljer. Vær opmærksom på det, siger IAAF-præsident Lamine Diack ifølge AFP.

Diack stopper som præsident senere i august, hvor der er valg til præsidentposten i atletikforbundet, men han og forbundet har fået en presserende opgave med at afværge den store dopingskandale, som lurer lige om hjørnet.

- Vi har set oplysningerne fra tysk tv og den britiske presse, og vi har taget det til efterretning. Vores kontor arbejder på sagen og vil svare på alle spørgsmål, lyder det fra Diack.

Dog har han ikke i tænkt sig, at IAAF behøver at forholde sig til anklagerne om medaljefordeling.

- Eksperter har konkluderet, at hundredvis af medaljer fra 2001 til 2012 var givet til de forkerte. Det vil vi ikke kommentere på, siger Diack, der dog slår fast, at forbundet altid har og altid vil kæmpe for en troværdig sport.

- Jeg mener, at IAAF altid har vist, at man er fuldt ud klar over, at man ikke kan tillade tvivl omkring præstationerne opnået af atleterne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip