IAAF kræver øjeblikkelig dopingstraffe i Rusland

Rusland skal straffe eventuelle dopingsyndere med øjeblikkelig virkning, hvis landets atletikforbund skal have ophævet suspenderingen, som Det Internationale Atletikforbund, IAAF, iværksatte for nylig.

Ud over at straffe atleter og trænere, der snyder med doping, så skal dopingsnyd og handel med dopingpræparater også kriminaliseres i russisk lovgivning, og der skal etableres et såkaldt whistleblower-system, hvor atleter uden risiko kan informere om deres viden om doping til myndighederne.

Ifølge Iaaf-præsident, Sebastian Coe, kan Det Russiske Atletikforbund, Araf, ikke få adgang til IAAF igen, før kravene fra IAAF og Det Internationale Antidopingagentur, Wada, efterleves.

Samtidig vil Araf's tilbagekomst til IAAF også være afhængig af, at et uafhængigt inspektionshold under IAAF og Wada godkender russerne.

- Etableringen af disse vejledende principper og godkendelsen af det uafhængige inspektionshold under ledelse af Rune Andersen er den klare linje for kriterierne for verifikationen.

- For at beskytte alle rene atleter, så kan der ikke være nogen fast tidsramme for, hvornår Araf kan returnere (til IAAF, red.), før vi er sikret, at alle kriterier bliver fuldt opfyldt og vil være det fremover, siger Sebastian Coe ifølge AFP.

Tidligere torsdag erklærede Ruslands sportsminister, Vitalij Mutko, sig klar til at samarbejde, efter at det onsdag blev en realitet, at Ruslands Antidopingagentur (Rusada) er blevet suspenderet af Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

IAAF suspenderede den 13. november Araf fra al konkurrence som en konsekvens af, at en dopingrapport fra en kommission under Wada havde afsløret, at russiske atletikudøvere gennem en årrække har benyttet systematisk doping.

Rapporten viste, at et nøje udbygget samarbejde mellem de russiske atleter, landets atletikforbund og antidopingmyndigheder, har givet atleterne mulighed for at kunne tage doping uden frygt for at blive fanget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip