Ian McKellen tager afsked med Gandalf

Efter næsten 15 år med Gandalf kan Ian McKellen nu lægge kappen og det lange skæg. Han har indspillet sin sidste scene som J.R.R. Tolkiens berømte troldmand.

Peter Jakson er ved at lægge sidste hånd på tredie del af sin »Hobbitten«-filmatisering og fredag stod McKellen foran kameraerne som Gandalf for sidste gang.

Den 74-årige skuespiller kunne første gang ses i rollen i 2001, da »Ringenes herre: Eventyret om ringen« kom ud i biograferne, men arbejdet med figuren begyndte flere år forinden. McKellen fortsatte i »De to tårne« og »Kongen vender tilbage«, hvorefter Gandalf blev lagt til side mens Jackson sloges for rettighederne til forløberen »Hobbitten«.

Slagsmålet tog sin tid, men den new zealandske instruktør sejrede. Han endte med at stille sig bag kameraet igen og sendte bud efter McKellen. Nu er eventyret imidlertid slut og det markerer de to mænd med et foto på nettet, hvor de kigger sørgmodigt ud på beskueren.

»For få sekunder siden blev vi færdige med den sidste optagelse med Gandalf. Her slutter et utroligt eventyr, der begyndte i 1999. Jeg føler mig rigtig trist lige nu«, skriver Jackson.

Anden del af den nye trilogi, »Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark«, får dansk premiere den 11. december, mens det sidste kapitel, »Hobbitten:
Ud og hjem igen«, kommer et år senere.

Dagens Gossip