IBC giver unge fornyet håb om at forfølge karrieredrømmen

Unge mennesker behøver hverken fortvivle eller gå i stå, hvis de af forskellige årsager ikke har gjort deres uddannelse færdig: HG-afdelingen på IBC i Kolding har netop åbnet et helt nyt KompetenceCenter, der skræddersyr individuelle skoleforløb til eleverne.

Her kan de bygge ovenpå de fag og den erfaring, de har med sig fra andre uddannelser og videreuddanne sig inden for blandt andet handel, kontor og detailverdenen.

- Med det nye tilbud kan vi udnytte elevernes kompetencer og erfaring, så de ikke skal starte forfra på en ny uddannelse. På den måde undgår de unge at spilde deres tid, hvilket er en gevinst for dem selv, men i sidste ende også for samfundet, siger HG-chef, Mette Winther Hauge.

Intenst og målrettet

Pernille Kjøller Rasmussen fra Kolding manglede blot tre eksaminer af sin tekniske studentereksamen, da hun gik ned med stress – og derfor hverken fik hue eller eksamensbevis med sig efter tre års skolegang.

Hun besluttede sig for at gå kontorvejen på IBC, hvor en studievejleder gjorde hende opmærksom på det nye KompetenceCenter.

- På centret kan jeg tage de fag, jeg mangler i løbet af kun 14 uger. Alternativt skulle jeg tage en et-årig HG for voksne, hvor jeg sandsynligvis ville spilde min tid. Det her er meget mere optimalt og intenst, fordi forløbet er så kort og målrettet. Så jeg er lykkelig, siger Pernille Kjøller Rasmussen, der understreger, at centret efter hendes opfattelse ikke er en løsning for de skoletrætte.

- Jeg må for eksempel kun have meget lidt fravær under mit forløb, og den regel passer mig fint. Jeg synes, det er fantastisk, at jeg får glæde af at have fuldført nogle fag i forvejen. Det er en ny chance for mig, fastslår den 23-årige elev, der drømmer om en fremtid inden for kontor.

Undgår at komme i klemme

Mette Winther Hauge kan bekræfte, at det kræver en vis modenhed at være elev i KompetenceCentret, fordi forløbene er individuelle og man derfor ikke går i en traditionel klasse.

- De skal have en vilje til at hanke op i sig selv, men selvfølgelig er der både lærere og andre studerende at sparre med i hverdagen, siger HG-chefen, der glæder sig over det nye tilbud.

- Vi forventer at skabe et center, som tilgodeser elever, der ellers ville været kommet i klemme i uddannelsessystemet. Det er en stor glæde at kunne hjælpe vores unge til at udnytte deres evner og erfaring bedst muligt, siger hun.

Dagens Gossip