IC Companys-boss: Kina har en ledig plads til os

For når detailsalget har det svært i de europæiske lande, giver det mening at satse globalt på mærker som Tiger of Sweden, By Marlene Biger og Peak Performance, vurderer IC Companys administrerende direktør Niels Mikkelsen over for Berlingske Business:

»Vi har klare ambitioner om, at mærkerne skal være globale, så det handler om at sætte de rigtige nåle på kortet,« siger han om den nye, kinesiske distributionsaftale og en anden aftale, som selskabet indgik med en japansk distributør om at sælge By Marlene Birger-tøj.

Niels Mikkelsen vurderer dog, at der vil gå et par år, førend effekterne vil vise positive takter i regnskabet, og fastholder, at eksempelvis Peak Performance først og fremmest skal vokse på de traditionelle markeder i Europa.

I dagens kvartalsregnskab fra selskabet faldt salget af Peak Performance-produkter ellers med seks procent i forhold til samme periode sidste år til 268 mio. kroner, men her er ifølge topchefen tale om et sæsonudsving. Omvendt steg salget af By Marlene Birger og Tiger of Sweden-produkterne 15 procent til 293 mio. kroner i samme periode.

Sent forår

Men det er utvivlsomt, at detailsalget herhjemme og i Europa har det svært for tiden, og det sene forår har heller ikke gjort det nemmere. Niels Mikkelsen er dog meget tilbageholdende med at håbe på, at forårsindkøbene er blevet skubbet hen i det fjerde kvartal af selskabets skæve regnskabsår.

»Forbrugerne er ikke kommet så hurtigt ud af starthullerne, og vores engroskunder har været pressede. Hele Europa har været presset, og vi har været pressede, men vi er kommet godt igennem det. Nogle gange går salget op, andre gange bliver handler udskudt, men der er ikke nogen garanti for, at det trækker salget op i næste kvartal,« vurderer den administrerende direktør.

Salg inden for seks uger

Selskabets mål om at fokusere på de bedste mærker har vist sig ved, at IC Companys i februar meddelte, at mærkerne Cottonfield og Jackpot blev sat til salg. Og salgsprocessen ventes at være afsluttet inden for ganske kort tid, fortæller Niels Mikkelsen.

»Vi forventer en afklaring i løbet af de seks uger. Vi er midt i processen, og som udgangspunkt er det gået som vi havde forventet,« siger den hemmelighedsfulde direktør om det forestående salg.

Salget er begrundet med et øget fokus på indtjeningen og en generel forenkling af hele organisationen. I årets tredje kvartal fik selskabet da også forbedret sit driftsresultat med 24 procent til et overskud på 79 mio. kroner. Derudover opnåede IC Companys et resultat før skat på 77,1 mio. kroner og en samlet omsætning på 906 mio. kroner, ligesom modeselskabet valgte at fastholde sine forventninger til helåret 2012/2013 med et salg i niveauet 3.250-3.300 mio. kroner.

Dagens Gossip