Ida Auken: Det har kostet at være i regering

Det er svært at være det lille parti i en regering, og det er den væsentligste årsag til, at De Radikale står til at gå markant tilbage ved valget.

Sådan lyder analysen fra tidligere miljøminister Ida Auken (R), kort efter at de første valgstedsmålinger er blevet offentliggjort ved den radikale valgfest på Christiansborg.

- Det er altid svært at være det lille parti i regering. Der er nok nogen, der mener, at vi har haft lovlig meget fokus på økonomi og har savnet noget luft under vingerne og lidt højere til loftet i diskussionerne, siger Auken.

Ifølge de første målinger står partiet til at tabe alle de mandater, det vandt ved kanonvalget for fire år siden og vil gå fra 9,5 procent og ned til omkring 5,1.

Partiet har især markeret sig i valgkampen med et andet syn på flygtninge og asylansøgere end flere af de øvrige midterpartier, men Ida Auken afviser, at det skulle have været medvirkende til nedgangen.

- Tværtimod er jeg overbevist om, at netop vores standpunkt i asyldebatten har været med til at skaffe os stemmer. At vi er nogle, der har sagt fra over for den måde, man har omtalt de mennesker, der kommer her til landet, mener Auken.

Hvilke vælgere, der har forladt partiet, har hun svært ved at sætte fingeren på.

Der er dog næppe tvivl om, at nogle af de tidligere radikale støtter denne gang har sat et kryds ud for Uffe Elbæks Alternativet, der står til at blive næsten lige så stort som De Radikale.

- Man skal aldrig tro, at man kender vælgerne, for man bliver altid overrasket. Ved dette valg har der været nogle bevægelser, der har været meget ukonkrete. Jeg nævner ingen navne her, griner Ida Auken.

- Nogle glemmer måske, at efter valget handler det igen om tørre tal og hårde prioriteringer. Det kan vise sig, at dem, der har drømt om et grønnere Danmark, skulle måske have lagt deres stemme et andet sted, lyder det fra Auken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip