Ida Auken: Eva Kjer Hansen har sminket tal

Skrevet af admin

16/02/2016

Dagens topnyheder

Man kan ikke stole på landbrugspakkens tal fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Først fastslog hun, at pakken forbedrede vandmiljøet, men ministeriet indrømmede mandag over for De Konservative og Dansk Folkeparti, at vandmiljøet forringes.

Det siger De Radikales miljøordfører, Ida Auken. Hun kræver sammen med de andre oppositionspartier at få den samme tekniske gennemgang af landbrugspakken, som partierne i blå blok fik mandag.

- Det er snart ikke til at finde ud af, hvad der er op eller ned i denne sag, siger Ida Auken.

- De fik i ministeriet nogle andre tal end dem, der blev oversendt til Folketinget. De tal viste et lille grønt plus for miljøet, fordi man indregnede en masse ting, der lå uden for pakken.

- Pakken kan ikke engang gå i plus med disse ting indregnet.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov. Han har nu fået "et andet indtryk", end han fik under forhandlingerne om landbrugspakkens gavnlige virkning på miljøet, siger han til Berlingske.

- Derfor vil vi nu overveje, hvad vi skal gøre. Men først skal ministeren have lov at forklare sig, siger han.

Regeringen oplyser i en oversigt til Folketingets partier, at kvælstof i vandmiljøet reduceres i alle år fra 2016 til 2021. Eva Kjer Hansen har også oplyst, at landbrugspakken gavner miljøet, påpeger Ida Auken.

- Det er meget betænkeligt, at hun lægger årene fra 2013 indtil 2016 sammen. Det er et klart forsøg på at sminke tallene. Jeg har også meget svært ved at forstå, at man kan lægge ting ind i pakken, som ligger udenfor, siger Ida Auken.

Hun mener med sin fortid som miljøminister, at regeringen også får problemer med danske vandplaner i EU-Kommissionen.

- De vandplaner, jeg sendte af sted, lå ærlig talt på kanten af, hvad EU ville tillade, fordi vi i en årrække var kommet så meget bagud med beskyttelse af vandet. Nu forringer man så markant vandet, siger Ida Auken.

/ritzau/