Ida Auken: »Rigtige SFere rykker sammen, når det blæser«

»Hvis man er socialdemokrat, er det en god ide at melde sig ind hos Socialdemokraterne. Rigtige SFere rykker sammen, når det blæser,« skriver ministeren således på sin facebookprofil.

Over for TV 2 News uddyber hun:

»Det er meget svært at samle folk, som ikke vil samles. SF har for første gang skullet side i regering, vi har skullet vise, hvordan det er at være et indflydelsesrigt parti på venstrefløjen. Vi er ved at lave det her store skift, og partiet skal vænne sig til det,« siger Ida Auken.

»Hvis han (Jesper Petersen, red.) er socialdemokrat, så hører han til derovre. Jeg er SFer og hører til her, og jeg synes, vi gør en forskel hver eneste dag.«

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, mener da også, at Ida Auken er blandt de unge SFere, som vil kunne formå at samle det kriseramte parti, når en ny generation skal tage over.

»Det, der kan blive redningen, er, at de trods alt har en partiorganisation, de har dygtige medarbejdere på Christiansborg, og så har de ikke mindst - og det, mener jeg, er det væsentligste - nogle talentfulde ministre på holdet. Der er stadigvæk en Astrid Krag (SF), der er stadig en Pia Olsen Dyhr (SF), og så er der - især - Ida Auken, som, jeg mener, vil være en af de ganske, ganske få, som vil kunne samle partiet,« siger Thomas Larsen.

Dagens Gossip