Ida Auken vil vente på ny rapport

Miljøminister Ida Auken (SF) afviser, at hun vil droppe krav til ren luft. Hun mener regeringen lever op til lovede lovinitiativer.

- Vi skal selvfølgelig sikre ren luft i København, og der er ikke tale om, at vi har droppet ren-luft zonerne. Vi har blot sagt, at vi venter tre måneder, til Trængselskommissionen kommer med sit virkemiddel-katalog, siger hun og fortsætter:

- Sådan kan vi lave en stor samlet øvelse og ikke to runder, hvor vi først laver en ren-luft zone og derefter ændrer den igen.

Det er en ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) under Aarhus Universitet der ifølge Politiken viser, at bilosen stadig vil hænge så tæt over København, at det er sundhedsskadeligt i 2015, hvis der ikke bliver gjort noget.

Det vil stride med EU's regler om luftkvalitet. Allerede i 2010 skulle Danmark have levet op til EU's luftkrav, og ifølge EU skal det ske "hurtigst muligt".

- Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvor hurtigt det skal gå, men nu venter vi på Trængselskommissionens arbejde, så det bliver gjort ordentligt.

- Det er en temmelig kompliceret sag, ikke mindst hvis bilafgifter skal lægges om, er det noget, der skal regnes godt igennem. Så vi har selvfølgelig arbejdet på det her også det sidste år, siger Ida Auken.

Blandt de ting, der allerede nu står på programmet for at få luftforureningen ned, er at indføre mere miljøvenlige biler. Ifølge regeringsgrundlaget skal der laves en omlægning af registreringsafgiften.

- Det er min plan at vi skal have ren luft-zonerne vedtaget senest i løbet af 2013. Gerne så hurtigt som muligt, men det skal selvfølgelig gøres ordentligt, siger Ida Auken til Ritzau.

 

Dagens Gossip