Ida blev kureret for pollenallergi blot ved at stoppe med at spise dette

Svenske Ida Hultberg på 17 år har haft store problemer med pollenallergi i årevis. Enhver, der har allergi, er klar over, hvor invaliderende lidelsen kan være.

Ligesom hos en fjerdedel af alle voksne danskere, som lider af pollenallergi, begyndte symptomerne altid at vise sig hos Ida Hultberg i foråret i form af røde øjne, kløe og snue.

Da de almindelige præparater, man kan købe på apoteket, ikke hjalp hende, begyndte hun og hendes mor at undersøge emnet på nettet. Det skriver Newsner.

Mor og datter fandt ud af, at en bestemt tilsætningsmiddel kan være værd at udelukke fra kosten, når man er allergiker.

Tilsætningsstoffet citronsyre har nummeret E330 og bruges i fødevarer som antioxidant og surhedsregulerende middel.

- Vi indså, hvor meget der indeholder citronsyre, fortæller Ida Hultbergs mor Karin Hultberg.

- At det findes i marmelade og saft, det kunne jeg gætte mig til, men at det også er i yoghurt, sodavand, kiks, kager, is, slik, chips og andet, det havde jeg ingen idé om, tilføjer hun.

17-årige Ida Hultberg begyndte at udelukke citronsyre fra sin kort, og hun lagde hurtigt mærke til forandringerne i kroppen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Pludselig havde jeg ikke længere brug for at tage mine øjendråber, og snart behøvede jeg heller ikke min næsespray, siger Ida Hultberg.

Metoden at udelukke citronsyre fra kosten er blevet mere og mere populær de senere år.

Der er ikke lavet videnskabelige undersøgelser, som bakker op om de positive erfaringer, som mange påstår at have gjort sig, men metoden spreder sig alligevel, fordi det angiveligt hjælper på flere typer af allergi - fra høfeber til dyreallergi, skriver Newsner.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip