Idag bliver den helt store bryllupsdag

En rundringning foretaget af Berlingske Research til landets ti største kommuner viser, at der lørdag bliver travlt på landets rådhuse, og der meldes om mangedoblinger i antallet af par, der bliver viet på den mindeværdige dato 7-9-13.

På Københavns Rådhus bliver der normalt viet mellem ti og 20 par om dagen, men lørdag forventer man at slå alle rekorder. Den nuværende rekord i antallet af viede par er fra 12. december 2012. Dengang blev 230 par viet, men eftersom 200 par allerede har booket tid på rådhuset lørdag, og der forventes mere end 60 par, som kommer ind fra gaden, ser man frem til den største bryllupsdag nogensinde.

»Der kommer til at gå et lykkeligt brudepar ud fra Københavns Rådhus hvert andet minut hele lørdag. Det bliver fantastisk. Vi har fem steder på rådhuset, hvor man hele dagen kan blive viet, og Sankt Annæ Pigekor synger i rådhushallen. Vi kunne mærke en enorm interesse for at blive gift 12-12-12, men interessen lørdag er endnu større,« siger Thomas Jakobsen, direktør for Borgerservice i Københavns Kommune.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Også andre steder gøres der noget ekstra ud af datoen 7. september 2013. I Esbjerg bliver de mange vielser for eksempel fejret med blandt andet champagne på rådhuset.

Det er slet ikke så mærkeligt, at mange gerne vil giftes på datoen 7-9-13, mener livsstilsekspert Henrik Byager. Hvor brylluppet tidligere var en meget traditionsbunden begivenhed med det samme tøj, den samme menu og den samme musik, er brylluppet i dag en helt unik og enestående begivenhed for brudeparret. Og netop derfor er datoen vigtig.

»Brylluppet er formentlig og forhåbentlig en af de allerstørste begivenheder i brudeparrets liv, og her er det muligt at planlægge det meste i detaljer. I dag er brylluppet en helt unik begivenhed, parrets specielle dag, og derfor kan en dato som 7-9-13 give en velsignet ramme. Den er nem at huske, kan være et tema for hele begivenheden og er meget nem at bruge i for eksempel taler,« siger Henrik Byager.

Kan kalenderen hjælpe til med at gøre dagen unik og uforglemmelig, så vælger mange par det til. Ifølge Henrik Byager er det netop derfor, at så mange bliver gift lørdag. Det kan virke underligt, at den mest populære bryllupsdag i år også er den mest unikke, men ifølge Henrik Byager giver det faktisk mening:

»Selv om landets rådhuse lørdag kommer til at ligne noget fra Moon-bevægelsen, vil brudeparrene alligevel føle sig som en del af en større begivenhed, også selv om man ikke kender hinanden. Kigger parrene på deres egen familie og omgangskreds, er de nok de eneste, som bliver gift, og er man to vennepar, der bliver gift på den særlige dato, er det jo også unikt,« siger Henrik Byager.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip