Idéløst Manchester United flopper igen mod oprykker

19/12/2015

Tidligere på ugen blev José Mourinho fyret som manager i Chelsea, og hollænderen Louis van Gaal kan meget vel blive den næste manager i Premier League, der må rydde sit skrivebord.

Lørdag fortsatte stimen af elendige resultater nemlig for Manchester United, der for anden weekend i træk måtte se sig slået af et oprykkerhold fra bundregionen.

Denne gang skete det endda på hjemmebanen Old Trafford, hvor Norwich overraskende sejrede 2-1.

Dermed har United blot samlet to point i de seneste fire kampe, og i den samme periode er det blevet til exit fra Champions League.

Holdets altoverskyggende udfordring er at score mål og skabe chancer dertil. Det blev endnu en gang udstillet.

Manchester United havde et stort spilovertag, men som det længe har været en tendens, savnede holdet idéer til at sprætte modstanderens forsvar op.

Derimod var Norwich kynismen selv, da en kontrachance bød sig efter 38 minutter. Cameron Jerome løb solo gennem højre side, afdriblede et par United-spillere og scorede midt i målet hos David De Gea.

Da det ti minutter efter pausen blev 2-0, var devisen lidt den samme. Efter en hurtig kontra blev Alexander Tettey spillet fra, og med en tåhyler sendte nordmanden bolden ind ved stolpen.

Derfra udviklede kampen sig med et hektisk Manchester United-pres. Wayne Rooney, der vendte tilbage efter en skade, forsøgte sig med et saksespark, men i stedet blev det den unge franskmand Anthony Martial, der gav hjemmeholdet nyt håb.

Efter et indlæg fra højre fik han ad et par omgange bolden under kontrol, inden han smækkede den i nettaget til 1-2.

United havde en enkelt stor chance for at udligne, men udnyttede den ikke.

London-klubben Tottenham med Christian Eriksen på banen i 86 minutter hentede en vigtig udesejr på 2-0 over Southampton.

Tottenham dominerede spillet, men havde svært ved at skabe de helt åbne chancer i begyndelsen, indtil angriberen Harry Kane tog sagen i egen hånd.

Han modtog bolden lidt inde på Southamptons banehalvdel og i en kombination af skarpe driblinger og tacklinger satte han et par modstandere af, så han fik frit løb og koldblodigt udplacerede målmand Paulo Gazzaniga til 1-0 fem minutter inden pausen.

Tottenham nåede endda at øge føringen før halvtid. Kyle Walkers fremragende aflevering fandt ved bageste stolpe Dele Alli, der nemt scorede til 2-0.

Forinden havde Christian Eriksen haft flere offensive aktioner, men han manglede lige det sidste touch.

Efter pausen kørte Tottenham sejren hjem uden at anstrenge sig for meget.