Identitetsrøvere går specielt efter de unge

En rapport fra Justitsministeriet og Det Kriminalpræventive Råd viser, at antallet af de såkaldte identitetstyverier er steget fra cirka 48.000 i 2011 til 73.000 sidste år. Det gælder både på internettet og ude i den virkelige verden, hvor oplysninger om betalingskort i stigende grad bliver stjålet og misbrugt. Og det er især de unge, der er mål for identitetsrøverne, viser rapporten.

»De unge er mest udsatte, fordi de for eksempel bruger internettet oftere end ældre. Ifølge rapporten har studerende den højeste risiko, mens ældre har den laveste,« siger Linda Nielsen, der er formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Hun understreger, at man kan gøre meget for at undgå at blive frarøvet sin identitet.

»Når man færdes digitalt, er det vigtigt, at man er tilbageholdende med at udlevere sine personlige oplysninger, ser sig godt for på e-handelssider og i det hele taget bruger sin sunde fornuft,« siger Linda Nielsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Online skal man blandt andet tage sig i agt for afsendere af e-mails, der forsøger at lokke personlige oplysninger ud af modtageren.

Rapporten viser, at 54 procent af identitetstyverierne er sket på internettet, mens de sidste 46 procent er sket offline.

Dagens Gossip