To idømt fængsel i Capinordic-sag - direktør er frifundet

Skrevet af admin

19/04/2016

Dagens topnyheder

En af topfolkene i den hedengangne Capinordic Bank er ved Retten i Lyngby idømt fængsel for økonomisk kriminalitet i form af groft skyldnersvig.

Tidligere bestyrelsesmedlem og stifter af banken Lasse Lindblad straffes med fængsel i to år og seks måneder, oplyser Retten i Lyngby. Også en anden tiltalt i sagen - forretningsmanden Tom Larsen - straffes med fængsel i to år og seks måneder.

Begge har nægtet sig skyldige og anker dommen, oplyser retten.

En tredje tiltalt i sagen - den tidligere direktør i Capinordic Bank Henrik Juul - er frifundet.

Bagmandspolitiet havde tiltalt Lasse Lindblad og Tom Larsen, som var direktør i en virksomhed med lån i Capinordic Bank, for i alt fem forhold, men Retten i Lyngby frifandt dem for de fire og dømte altså kun i et forhold:

- Dette forhold omhandler udnyttelse af en tidligere indgået aktieoptionsaftale på et tidspunkt, hvor børskursen på aktierne lå langt under den værdi, de blev handlet til.

- Retten fandt, at der ved udnyttelsen af optionen blev givet en gave på bekostning af blandt andet Capinordic Bank, der var kreditor hos den ene af parterne, lyder rettens begrundelse.

Sagen blev indledt ved Retten i Lyngby for et halvt år siden, og Bagmandspolitiet havde rejst tiltale i fem forhold for blandt andet mandatsvig, skyldnersvig og overtrædelse af lov om finansiel virksomheden.

Det første anklageskrift beskrev ligeledes over mange sider insiderhandel og kursmanipulation, men disse forhold blev frafaldet i sommeren 2015, allerede inden retten kunne tage stilling til dem.

De to, der er kendt skyldige, skal delvist betale sagens omkostninger. Alle tre tiltalte havde nægtet sig skyldige.

Lasse Lindblad og den nu frikendte direktør Henrik Juul var også blandt hovedpersonerne i en civil sag, der kørte i Østre Landsret i efteråret.

Her blev de to sammen med en tredje person dømt til at erstatte i alt 90 millioner kroner til Finansiel Stabilitet, som overtog resterne efter rigmandsbankens krak i 2010.

/ritzau/