Igennem første runde: Sløv start for Azarenka

Det var ikke nogen let første runde af grand slam-turneringen Australian Open for Victoria Azarenka.

Hviderusseren er seedet til at få en plads i finalen og har vundet den prestigefyldte tennisturnering i både 2013 og 2012.

Men i en hede på omkring 40 grader måtte den 24-årige tennisstjerne kæmpe sig igennem et tie-break i første sæt, som hun vandt efter 72 minutter med stillingen 7-2 mod svenskeren Johanna Larsson, der er nummer 91 i verden.

Azarenka vandt derefter andet sæt i kampen, der dermed endte 7-6, 6-2.

Den jævne præstation i første runde betød, at topspilleren vendte tilbage til varmen for at træne efter kampen.

- Det er ikke nemt med de forhold. Du kan ikke undslippe det. Det er ret varmt derude, sagde verdensrangslistens nummer to efterfølgende til pressen.

- Jeg tror... at bolden under de forhold hopper meget anderledes og meget højere, hvilket passede til hende, sagde Azarenka, der også mente, at den svenske tenniskonkurrent spillede en god kamp.

- Nogle gange kan det være svært, du ved, at finde sin skudvidde, og i dag var det lidt sådan.

Azarenka skal møde tjekken Barbora Zahlavova-Strycova i anden runde, og planen for hviderusseren er at fortsætte træningsrutinen onsdag. Også selvom temperaturen igen forventes at ligge over 40 grader.

- Jeg skal helt sikkert ud og træne, sagde hun.

- Man er nødt til at forberede sig.

Også femteseedede Agnieszka Radwanska blev presset i første runde. Hun måtte ud i tre sæt mod Yulia Putintseva fra Kazakhstan.

Første sæt bød på et polsk æg - 6-0 - men modstanderen kom tilbage og sikrede sig det næste 5-7. Herefter benyttede spillerne muligheden for at holde en varmepause, og den viste sig at være til fordel for Radwanska, der tog sidste sæt 6-2.

Hvis seedningerne holder, møder Wozniacki, der vandt over spanieren Lourdes Dominguez Lino, Radwanska i fjerde runde. Ender det opgør med dansk sejr, venter Azarenka formentlig i kvartfinalen.

Hvis Azarenka vinder sin tredje Australien Open-titel, så vil hun være den første siden Martina Hingis, der opnåede samme status i 1997-1999.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip