Igennem første runde: Sløv start for Azarenka

Det var ikke nogen let første runde af grand slam-turneringen Australian Open for Victoria Azarenka.

Hviderusseren er seedet til at få en plads i finalen og har vundet den prestigefyldte tennisturnering i både 2013 og 2012.

Men i en hede på omkring 40 grader måtte den 24-årige tennisstjerne kæmpe sig igennem et tie-break i første sæt, som hun vandt efter 72 minutter med stillingen 7-2 mod svenskeren Johanna Larsson, der er nummer 91 i verden.

Azarenka vandt derefter andet sæt i kampen, der dermed endte 7-6, 6-2.

Den jævne præstation i første runde betød, at topspilleren vendte tilbage til varmen for at træne efter kampen.

- Det er ikke nemt med de forhold. Du kan ikke undslippe det. Det er ret varmt derude, sagde verdensrangslistens nummer to efterfølgende til pressen.

- Jeg tror... at bolden under de forhold hopper meget anderledes og meget højere, hvilket passede til hende, sagde Azarenka, der også mente, at den svenske tenniskonkurrent spillede en god kamp.

- Nogle gange kan det være svært, du ved, at finde sin skudvidde, og i dag var det lidt sådan.

Azarenka skal møde tjekken Barbora Zahlavova-Strycova i anden runde, og planen for hviderusseren er at fortsætte træningsrutinen onsdag. Også selvom temperaturen igen forventes at ligge over 40 grader.

- Jeg skal helt sikkert ud og træne, sagde hun.

- Man er nødt til at forberede sig.

Også femteseedede Agnieszka Radwanska blev presset i første runde. Hun måtte ud i tre sæt mod Yulia Putintseva fra Kazakhstan.

Første sæt bød på et polsk æg - 6-0 - men modstanderen kom tilbage og sikrede sig det næste 5-7. Herefter benyttede spillerne muligheden for at holde en varmepause, og den viste sig at være til fordel for Radwanska, der tog sidste sæt 6-2.

Hvis seedningerne holder, møder Wozniacki, der vandt over spanieren Lourdes Dominguez Lino, Radwanska i fjerde runde. Ender det opgør med dansk sejr, venter Azarenka formentlig i kvartfinalen.

Hvis Azarenka vinder sin tredje Australien Open-titel, så vil hun være den første siden Martina Hingis, der opnåede samme status i 1997-1999.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip