Ikast-Brande er Danmarks bedste erhvervskommune

Igen i år toppes listen af midtjyske kommuner med Herning som nummer to, Favrskov som nummer fire samt Billund som nummer fem. Ni af de første ti pladser domineres af jyske kommuner.

Man skal derimod langt ned på listen for at finde nogle af landets fire største byer. Bedst placeret er Aalborg som nummer 25. Serefter følger Odense som nummer 57, Aarhus som nummer 63 og til helt i bunden af listen finder man København.

Særligt København har de seneste år slået sig forsøgt en række tiltag for at blive mere erhvervsvenlig, men den indsats bliver altså ikke belønnet af kommunens virksomheder, der giver den dumpekarakter på en række områder. Dermed falder Købehavn fra sidste års placering som nummer 70, der sidste år blev betegnet som en fremgang og første tegn på, at det nu gik fremad. 

Det er fjerde år i træk, at DI gennemfører undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima, hvor de lokale virksomheder vurderer kommunernes erhvervsvilkår ud fra en række forskellige faktorer. Konklusionen i år er, at erhvervsklimaet samlet set er blevet bedre. Set over en bred kam er virksomhederne blevet stadig mere tilfredse med de vilkår og den service, de møder i kommunerne.

- Kommunerne har i stigende grad fået øjnene op for, at virksomheder og kommuner har en fælles interesse i et godt og velfungerende lokalt erhvervsklima. Et sundt erhvervsliv tiltrækker investeringer og arbejdspladser, så der bliver råd til velfærd og udvikling., siger adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri.

I årets undersøgelse siger et flertal på 54 procent af virksomhederne, at de er tilfredse med kommunens erhvervsvenlighed, mens kun 17 pct. er utilfredse. Til sammenligning var 51 procent af virksomhederne tilfredse i 2010, mens 20 procent var utilfredse.

Trods en stigende tilfredshed med det lokale erhvervsklima blandt virksomhederne, er der dog i mange kommuner stadig betydelig plads til at forbedre sig.

- Kravene til kommunerne er blevet højere. De bør - akkurat som virksomhederne – hele tiden arbejde for at øge produktiviteten. Kommunerne konkurrerer i stigende omfang både med hinanden og med udlandet om at tiltrække arbejdspladser. En moderne og effektiv drevet kommunal sektor er forudsætningen for, at kommunerne kan udvikle sig og klare sig i konkurrencen, siger Karsten Dybvad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip