Ikea har også plusser i det grønne regnskab

Skrevet af admin

29/01/2015

Mest læste i dag

Møbelkoncernen Ikea har ikke kun økonomisk vækst, men også øget bæredygtighed som mål for driften.

Og baseret på de netop udsendte årsrapporter for det regnskabsår, der sluttede 31. august sidste år, er der fremgang på begge fronter.

På verdensplan blev omsætningen øget med 5,9 procent til 28,7 milliarder euro, og nettooverskuddet lød på 3,3 milliarder euro.

Som et led i målsætningen om at indvirke positivt på miljøet, opgør koncernen imidlertid også sine miljømæssige resultater i en særlig rapport.

Her kan man læse, at 88 procent af affaldet i de danske butikker blev sorteret i modsætning til 79 procent i sidste regnskabsår.

Samtidig lykkedes det faktisk så godt i to butikker, at affald er blevet en indtægt, fordi man bliver kompenseret økonomisk for visse typer af korrekt sorteret affald.

Derudover er salget af produkter, der gør det muligt at leve mere bæredygtigt herhjemme, steget med 33 procent, så de nu udgør 5,3 procent af den samlede omsætning i Danmark.

Produkterne omfatter ikke kun LED-pærer, som giver en direkte besparelse på elforbruget, men også spande, der gør det muligt at sortere affaldet bedre, og beholdere, som kan være med til at reducere madspild.

- Vi markedsfører ikke direkte produkterne som miljøvenlige, men vi holder regnskab med salget for at holde øje med, om vi flytter os.

- Men vi kommer til at gøre mere ud af, at gøre vores kunder opmærksomme på de varer, som kan være med til at gavne miljøet.

- Vores undersøgelser viser, at langt størsteparten af kunderne gerne vil opføre sig miljøvenligt, og derfor ligger der en opgave for os i at vise dem, hvordan vores produkter kan hjælpe med til det, siger Jonas Engberg, der er miljøchef for Ikea Danmark.

/ritzau/