Ikea tilbagekalder væltende kommoder efter kritik

Skrevet af admin

12/07/2016

Mest læste i dag

Kommoder eller skabe fra Ikeas populære Malm-linje skal fæstnes bedre til væggene i kinesiske hjem.

Det skal en kampagne sørge for, oplyser den svenske møbelgigant.

Samtidig afviser Ikea, at der skulle være tale om en tilbagekaldelse af møblerne, hvilket ellers blev rapporteret af en række medier tirsdag.

Møblerne er blevet kritiseret for at udgøre en fare for blandt andet børn, fordi de kan tippe og vælte forover.

I Nordamerika har Ikea taget konsekvensen og kaldt møblerne tilbage for to uger siden, men i andre dele af verden bliver problemet løst ved at oplyse kunderne bedre, lyder det.

- I nogle lande i Mellemøsten og Asien har der været opfordringer fra lokale myndigheder om mere oplysning om vælte-faren, skriver Ikea i en meddelelse.

- Myndighederne henviser i nogle tilfælde til dette som et tilbagekald, men det er mere på linje med tiltagene i Secure It-kampagnen, lyder det videre.

Ifølge Ikea har myndighederne i Kina bedt den svenske gigant om at kalde overskriften i informationsmaterialet for "et tilbagekald". Møblerne vil dog fortsat blive solgt i de kinesiske varehuse.

Det er denne formulering, der har skabt misforståelser, slår møbelgiganten fast.

Secure It-kampagnen har også kørt i Danmark. Den oplyser kunderne om, hvor vigtigt det er at fastmontere møblerne til væggen med skruer og beslag. Sikkerhedsbeslagene følger med kommoderne, men kan også afhentes gratis i et varehus.

Kritikken mod Malm-møblerne er kommet i kølvandet på en række tragiske sager, hvor kommoder eller skabe er væltet ned over børn. I værste fald har barnet mistet livet.

I USA blev 27 millioner af møblerne kaldt tilbage, og det blev kritiseret af blandt andet Kinas statslige nyhedsbureau, Xinhua, at det ikke også omfattede det kinesiske marked.

/ritzau/