Ikeas grundlægger skænker millioner til de ældre

Ingvar Kamprad, grundlægger af Ikea, har ofte doneret store summer af sin formue til velgørenhed, og nu har den 89-årige forretningsmand gjort det igen.

Tidligere på ugen gav manden bag møbelgiganten fem millioner svenske kroner for at forbedre forholdene for de ældre borgere i og omkring byen Älmhult.

I 1958 åbnede den ihærdige forretningsmand sit første Ikea-varehus i den smålandske by, der i dag har omkring 9.000 indbyggere. Ikea har i dag 328 varehuse i 28 forskellige lande. 

Læs også: Ikea belønner trofaste medarbejdere med ekstra pension

Pengene skal bruges til at etablere og drive et mødested, og donationen blev i torsdags overrakt af Ingvar Kamprads personlige assistent.

I et brev forklarer Ingvar Kamprad, at stedet skal fungere som et fællesskab for byens borgere, der kan bruge ejendommen Det Hvide Hus til at få viden og deltage i forskellige sociale arrangementer.

- Kommunen er meget taknemmelige for gaven, der kommer meget belejligt, da vi skal til at istandsætte Det Hvide Hus. Huset skal være et mødested for både unge og gamle, og pengene vil blive brugt helt efter Ingvars ønske, siger borgmesteren i en pressemeddelse på kommunens hjemmeside

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip