Ikke så meget pis: Nogen har opfundet en maskine, der forvandler tis til øl

Efter indtagelse af et par øl er det helt normalt, at man lige skal på toilettet for at tømme blæren. For fremtiden kan din tissetrang dog komme til at skyldes... tis! Det skriver Daily Mail.

Et forskerhold fra Ghent University har nemlig opfundet en maskine, der kører på solenergi og kan lave urin om til drikbart vand, som efterfølgende kan bruges til at at brygge øl med.
Under sloganet og hashtagget #peeforscience har forskerholdet netop indviet maskinen på en 10-dages musik og teaterfestival i Gent i Belgien, hvor det lykkes dem at inddrive 1.000 liter vand - fra urin - som stammede fra de mange festivalgæster.

Meget rammende skal 'urin'-vandet fra festivalen nu bruges til at brygge øl med.

- Vi kalder det 'from sewer to brewer.' (fra kloak til bryggeri, red.) forklarer Dr. Sebastiaan Derese, der er én af forskerne bag opfindelsen.

Ser man bort fra øl-delen, mener forskerholdet selv, at deres opfindelse kan gøre stor gavn i ulande og tørkeramte områder. Selvom der i forvejen findes flere opfindelser, der kan behandle og benytte spildevand, så påpeger disse forskere, at deres nye system er mere energieffektive, samt at det kan anvendes i områder uden elektrisitet.

Den nyudviklede maskine samler urin i en stor tank og varme det ved hjælp af en soldrevet kedlen. Den opvarmede urin passerer herefter gennem en membran, der adskiller drikkevand fra affaldsstoffer og tilmed filtrerer næringsstoffer såsom kalium, nitrogen og fosfor. Disse næringsstofferne kan derefter bruges til at lave gødning .

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip