Ikke-vestlige indvandrere koster Danmark milliarder

Skrevet af admin

31/01/2014

Dagens topnyheder

Vestlige indvandrere er en væsentlig bedre forretning for den danske stat end ikke-vestlige indvandrere.

Det fremgår af en ny analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Analysen er foretaget på baggrund af den såkaldte Dream-model.

Den viser, at indvandrere fra de vestlige lande, det vil sige de 28 EU-lande samt lande som Norge, USA og Canada i 2014 bidrager med 3,8 milliarder kroner til de offentlige kasser.

Derimod belaster indvandrere fra ikke-vestlige lande som Tyrkiet, Somalia, Iran, Irak og Libanon i år de offentlige kasser med 16,6 milliarder kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Analysen viser samtidig, at mønstret vil fortsætte med at se sådan ud langt ud i fremtiden.

Ikke-vestlige indvandrere vil også i 2050 give et samfundsmæssigt underskud, til den tid på seks milliarder kroner om året. De vestlige indvandreres bidrag til samfundsøkonomien vil på det tidspunkt være vokset til 9,1 milliarder kroner.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Peter Skaarup, mener, at analysen viser, at der er brug for at styre indvandringen mere, end det er tilfældet i dag.

- Analysen bekræfter, at ikke-vestlige indvandrere ikke bidrager til fællesskabet, men tværtimod tager penge ud af den fælles kasse. Ikke engang om 35 år vil de komme til at bidrage til samfundet med et overskud.

- Derfor skal vi hurtigst muligt have lavet stramninger i udlændingepolitikken, siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne afviser, at der er behov for at regulere i tilstrømningen af indvandrere.

- Nu er Danmark jo ikke en ren forretning. Vi fører en politik, hvor vi følger de internationale konventioner. Vi bør have et fokus på bedre integration.

- Her er uddannelse nøgleordet, og vi har allerede løftet niveauet med den nye skolereform, eksempelvis med flere dansktimer og med lektiecafeer til børn og unge og med planer for nye erhvervsuddannelser, siger integrationsordfører, Mette Reissmann til Jyllands-Posten.

/ritzau/