Ikonisk sanger døden nær af hospitalsmad

Sangeren Morrissey er tilbage på toppen med en storsælgende selvbiografi, en ny pladekontrakt og en USA-turné lige om hjørnet.

Men inden den legendariske sanger fik alt det i hus, var han helt nede og skrabe bunden, både hvad angår karriere og helbred.

I 2013 stod den tidligere Smiths-forsanger nemlig uden forlægger til sin bog, uden pladekontrakt og med et blødende mavesår, dobbelt lungebetændelse og en grim mavelidelse kendt som Barretts øsofagu.

Og både sygdomme og hospitalsophold var ved at tage livet af den garvede musiker. Det fortæller han til Billboard.

- Det var et slemt år. Jeg var indlagt så ofte, at lægerne blev trætte af mig, og der er intet, der ælder en mere, end at prøve at blive rask af hospitalsmad, siger Morrissey og fortsætter:

- Hvis din sygdom ikke slår dig ihjel, så skal hospitalsmaden nok gøre det, siger han til Billboard.

Sangeren, som går under det borgerlige navn Steven Patrick Morrissey fik i efteråret udsendt sin selvbiografi "Autobiography" på det legendariske forlag Penguin Classics.

Bogen er siden blevet en international bestseller og har ligget fem uger på førstepladsen af den engelske bestsellerliste. Den skal nu oversættes til hele 14 sprog.

Og angiveligt bliver "Autobiography" ikke den ordrige Morrisseys sidste bedrift inden for litteraturens verden. Ifølge rygterne skulle der nemlig være en roman undervejs fra den ikoniske herre.

Men det vil han ikke selv bekræfte, skriver Billboard.

- Jeg kan ikke døbe barnet, før jeg ser dets hoved. Det er dårlig stil på en måde, siger sangeren til musikmagasinet.

Morrissey, som indleder sin amerikanske turné den 7. maj, vil blandt andet få selskab af ligeledes legendariske herrer Tom Jones og Cliff Richard under turnéen.

Newspaq

Dagens Gossip