Ildkamp på populært hotel i Afghanistan

Mindst fem personer er blevet dræbt, efter at flere bevæbnede personer åbnede ild i den afghanske hovedstad, Kabul, på et gæstgiveri, der er populært blandt udlændinge.

Den amerikanske ambassade oplyser, at en amerikansk statsborger er blandt de, der mistede livet i angrebet, skriver en række amerikanske medier, og Reuters skriver, at to indere også mistede livet.

Tidligere meldinger lød på ni dræbte, men ifølge Kabuls politichef, Abdul Rahman Rahimi, lyder tallene på mindst fem dræbte og fem sårede.

Ifølge myndighederne er en af gerningsmændene blandt de dræbte. NBC News skrev tidligere natten til torsdag dansk tid, at tre gerningsmænd havde mistet livet i ildkampen på gæstgiveriet.

Adskillige mennesker var taget som gidsler inde på gæstgiveriet, men det lykkedes politiet at redde 44 personer ud, skriver Reuters. Ifølge NBC blev 70 mennesker reddet ud med livet i behold.

Ildkampen var overstået sent onsdag aften, siger myndighederne i Kabul ifølge Reuters.

Tidligere var de bevæbnede mænd gået til angreb på stedet. Kabuls politichef fortalte fra gerningsstedet ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at der kunne høres skud inde fra bygningen.

Endnu har ingen gruppe taget angrebet på sin kappe. Men angrebet sker samtidig med, at Taliban - der tidligere har begået angreb mod lignende gæstgiverier - har påbegyndt sin årlige forårsoffensiv.

Det populære overnatningssted ligger i kvarteret Kolola Pushta, et af de dyrere områder i byen, hvor der ligger flere internationale hoteller.

Gæstgiveriet skulle efter planen have lagt lokaler til en koncert med en kendt afghansk sanger.

Angrebet minder på flere punkter om et lignende attentat på Serena Hotel i marts sidste år, hvor fire bevæbnede Taliban-folk brød forbi sikkerhedskontrollen og gik til angreb i det luksuriøse hotels restaurant.

Ved angrebet sidste forår mistede mindst otte livet.

/ritzau/

Dagens Gossip