Imamer afviser kritik: Vi har jo ligestilling i Danmark

Skrevet af admin

12/03/2016

Dagens topnyheder

Selv om ordet ligestilling ikke er omdrejningspunktet i den kronik, som tre imamer lørdag har skrevet i Jyllands-Posten, betyder det ikke, at kønnene ikke skal have lige rettigheder.

Det siger Waseem Hussain, imam fra Dansk Islamisk Center og medskriver af kronikken, efter kritik fra flere politikere, som ikke mener, imamerne tager skarp nok afstand fra kvindeundertrykkelse.

- Vi har skrevet vores kronik, og der kan være ting, vi skulle have taget med, og ting vi ikke skulle have taget med. Det er vi selvfølgelig åbne for at mødes og diskutere, siger han.

Waseem Hussain og de to øvrige imamer opfordrer på vegne af fem større muslimske organisationer til at få defineret en dansk form for islam.

Danske muslimer kommer fra et væld af forskellige lande med forskellige traditioner, og der er brug for at få overblik over, hvordan religionen skal tolkes i Danmark, mener de.

Kronikken er skrevet efter den voldsomme kritik, som en dokumentarserie fra TV2 har skabt. I dokumentarerne, som er optaget med skjult kamera, fortæller en række imamer blandt andet en kvinde, at hun skal acceptere, at hendes mand tager endnu en kone.

De tre imamer kritiserer dokumentaren, som de mener, giver et misvisende billede af moskeernes rolle. Men de synes, der er behov for, at muslimer finder løsninger, som kan "forene deres tro med det at være borgere i Danmark."

- Der blev lagt en kime, som har potentiale til at skabe had og mistillid. Den eneste måde, vi kan bekæmpe det på, er med åbenhed og dialog, mener Waseem Hussain.

- Vi skriver netop, at man skal følge de normer og værdier, der er i landet. Vi er åbne for videre dialog, siger han.

Spørgsmål: Mener du, at der skal være ligestilling mellem kønnene?

- Der er jo ligestilling mellem kønnene. Det er den virkelighed, vi har, siger han.

/ritzau/