Imamer forholder sig tavse efter hastemøde om dokumentar

Skrevet af admin

02/03/2016

Dagens topnyheder

Der kom ingen fælles udmelding fra de imamer, som onsdag deltog i det næsten to timer lange hastemøde, der blev afholdt i kølvandet på første afsnit af TV2-dokumentarserien "Moskeerne bag sløret".

- Vi har haft et positivt møde, og vi har diskuteret rigtig mange emner, sagde Anouar Touimi, som ved et pressemøde udtalte sig på vegne mødets deltagere.

- Vi fortsætter dialogen inden for den nærmeste fremtid, sagde han, men kunne dog ikke fortælle, hvornår et nyt møde vil finde sted.

Det var imam Khalil Mushib fra Islamisk Kulturcenter i København, som havde indkaldt imamer og repræsentanter fra muslimske trossamfund i hele Danmark.

I alt deltog 20 imamer, repræsentanter og bestyrelsesmedlemmer fra 11 trossamfund i mødet i det nordvestlige København.

Khalil Mushib ønskede hverken før eller efter mødet at oplyse, hvad de skulle snakke om.

Formanden for Grimhøjmoskéen i Aarhus, Ousamma El-Saadi, deltog i mødet, og han kunne efterfølgende bekræfte, at dokumentaren var et af de emner, de snakkede om. Men ellers ønskede imamen ikke at sige meget mere.

- Jeg er glad efter mødet, sagde han, og afviste ellers at kommentere dokumentaren, eller hvad de var kommet frem til på mødet.

Talsmanden Anouar Touimi havde heller ingen kommentarer til TV2's dokumentar.

Under pressemødet blev han spurgt, om imamerne har besluttet at tage afstand til udtalelser i TV2's dokumentar.

- Ingen kommentarer, svarede han.

TV2's dokumentar har skabt meget debat. I et klip fra dokumentaren kan man blandt andet se Grimhøj-moskeens imam Abu Bilal, belære tilhørerne om, hvilke blodige straffe - herunder stening - Koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

I to andre klip rådgiver foredragsholdere i Grimhøj-moskeen muslimske kvinder om, hvordan de skal slå deres børn, hvis barnet ikke vil bede. Og en foredragsholder fortæller, at det ifølge Koranen er forbudt for muslimske kvinder at arbejde sammen med mænd.

/ritzau/