IMF-chef lufter muligheden for græsk euro-exit

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, vil ikke udelukke, at det kan blive nødvendigt for Grækenland at forlade eurozonen.

- Et græsk exit er en mulighed, siger Lagarde ifølge nyhedsbureauet AFP i et interview med den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Lagarde understreger, at det ikke vil være nogen nem situation for det europæiske valutasamarbejde, men at det "formentlig ikke vil betyde euroens endeligt".

IMF-chefen lægger samtidig endnu engang afstand til udtalelser fra den græske regering om, at en aftale om den græske gæld skulle være lige på trapperne.

Sådan har det lydt flere gange de seneste mange måneder - senest torsdag, hvor en regeringstalsmand sagde, at man sigter mod en aftale søndag.

Grækenlands internationale kreditorer er i tvivl om, hvorvidt landet vil være i stand til at betale fire lånerater, der forfalder til IMF i juni.

- Det er meget usandsynligt, at vi kan nå en omfattende løsning i løbet af de nærmeste dage, siger Lagarde og tilføjer, at man efter positive signaler fra Grækenland for 10 dage siden "er blevet ædru igen den seneste uge".

Lagarde understreger samtidig, at IMF ikke kan udbetale nye lånerater til Grækenland, hvis landet ikke lever op til sin del af betingelserne i de internationale hjælpepakker, som kræver omfattende reformer af græsk økonomi.

- Vi har regler. Vi har principper. Der kommer ikke nogen halvbagte gennemgange af programmet, siger Lagarde med henvisning til de formelle gennemgange af hjælpeprogrammet, som altid er en betingelse for frigivelsen af nye lån.

Grækenlands situation har været det dominerende tema på et møde i den tyske by Dresden mellem finansministre fra de ledende industrilande i gruppen G7.

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, siger i forbindelse med mødet til den tyske radiostation ARD, at gældsforhandlingerne med Grækenland "ikke rigtig er kommet meget videre", og at han "er noget forbløffet over, at Athen hele tiden siger, at der er en aftale lige om hjørnet".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip