IMF-chef skeptisk over for græske reformplaner

Skrevet af admin

24/02/2015

Mest læste i dag

Den Internationale Valutafond (IMF) siger, at de græske reformplaner er tilstrækkelige til at fortsætte med at give landet økonomisk hjælp.

Men IMF-chef Christine Lagarde mangler detaljer. I et brev til eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, skriver hun, at listen med forslag er omfattende, "men ikke særligt specifik".

- På visse områder såsom bekæmpelse af skatteunddragelse og korruption er jeg opmuntret af en tilsyneladende stærk beslutsomhed fra de nye myndigheder i Athen, skriver IMF-chefen.

- Men på en del andre områder, herunder måske nogle af de vigtigste, udtrykker brevet ikke klare forsikringer om, at regeringen har til hensigt at gennemføre de planlagte reformer, skriver Lagarde.

Hun nævner også pensioner, moms og arbejdsmarkedsreformer som nogle af de områder, der kan herske tvivl omkring.

Hendes udtalelse kommer, efter at eurogruppens finansministre på en telefonkonference tirsdag godkendte en græsk liste med forslag til reformer, som dog skal finpudses og specificeres inden udgangen af april.

Dermed godkendte finansministrene også en fire måneders forlængelse af den græske lånepakke.

For nogle af landenes vedkommende skal der ske en endelig godkendelse i de enkelte landes parlamenter inden lørdag.

IMF er en af de tre institutioner i det, der tidligere blev kaldt "trojkaen", som har stået bag lånepakkerne til Grækenland.

/ritzau/Reuters