IMF presser eurozonen for at lette grækernes gæld

Den Internationale Valutafond (IMF) er parat til at samarbejde med Grækenland og landets kreditorer om at få græsk økonomi på ret køl, hvis eurozonen er klar til at slå en streg over en del af Grækenlands internationale gæld.

Det siger Delia Velculescu, der står i spidsen for IMF's delegation i Grækenland, i en skriftlig udtalelse.

- Vi ser frem til at arbejde sammen med myndighederne om at udvikle deres økonomiske program i detaljer og til, at Grækenlands europæiske partnere tager en beslutning om gældslettelse, der vil gøre den græske gæld mere bæredygtig, siger hun.

Valutafonden vil tilsyneladende kun tilføre yderligere lån til en krisepakke til Grækenland, hvis en lavere gæld kommer på bordet.

- IMF vil foretage en vurdering af sin deltagelse i at yde yderligere finansiering til Grækenland, når skridtene frem mod en gældslettelse er blevet taget, siger Delia Velculescu.

Torsdag lød der rosende ord fra IMF og Grækenlands andre kreditorer - EU-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank (ECB) - til den græske regering.

I en udtalelse siger institutionerne, at der har været "meget godt samarbejde fra den græske regerings side i forhandlingerne, hvilket har gjort en aftale mulig efter måneders forhandling".

Tirsdag blev Grækenland og kreditorerne enige om et nyt støtteprogram på 85 milliarder euro, der svarer til lidt over 633 milliarder kroner.

Låneaftalen løber over tre år og er betinget af, at der bliver gennemført gennemgribende reformer i det græske samfund.

Det græske parlament ventes at godkende aftalen, der betyder skattestigning og nedskæringer i de offentlige udgifter, tidligt fredag.

Senere samme dag samles eurozonens 19 finansministre til et ekstraordinært møde, hvor de skal diskutere, om de kan godkende den nye aftale for Grækenland.

Aftalen skal gerne være i hus inden 20. august, hvor grækerne skal betale regninger til ECB på i alt 3,2 milliarder euro.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip