Imponeret Riis: Fuglsang er en positiv overraskelse

Bjarne Riis vidste godt, at Fuglsang havde evnerne, men han er alligevel imponeret over, hvordan Astana-kaptajnen har kørt dette Tour de France.

- Jakob kører flot og hænger godt på. Jeg synes, det er en positiv overraskelse. Jeg havde ikke forventet, at han havde kørt med dag efter dag, men det gør han, og det er meget flot.

- Jeg tror helt klart, at han kører i Top 10. Måske også Top 6-7 er der mulighed for, siger Bjarne Riis.

Team Saxo-Tinkoff-ejeren kender da også ganske udmærket Fuglsang, da de to havde kontrakt med hinanden i 2009 og 2010. Herfra valgte Fuglsang Team Leopard-Trek/Team Radioshack. Fuglsang bevæggrund for at vælge Astana frem for Team Saxo-Tinkoff var, at han ville have muligheden for at være kaptajn, og det ville der være lange udsigter til.

Riis tror Fuglsang har store muligheder i fremtiden, men Astana-rytterens vægt kan blive et problem i forhold at køre i de højeste bjerge.

- I forhold til mange af dem, der sidder omkring ham er han rimelig tung. Jeg ved ikke, om han kan tabe sig, for jeg kender ikke hans fedtprocent. Han er muskuløs, og det kan godt ske, at han vil få problemer på Alpe d'huez-etapen, hvor der er mange bjerge. Men indtil videre er han stærk, og han gør det rigtige.

 

 

Dagens Gossip