Indbrudstyv affyrede skud mod vagtmand

En mandlig vagt blev onsdag aften beskudt af formodet indbrudstyv på den gamle kartoffelcentral på Strandholmsvej i Rødby.

Alarmen gik klokken 19.25. Det oplyser Sydsjællands - og Lolland Falsters Politi til Dagens.dk.

Vagten overraskede tyven, der var kørende i en rød VW Golf. For, at manden i den røde Golf ikke skulle slippe væk, blokerede vagten vejen med sin vagtbil.

Det fik manden i Golfen til at stige ud. Han affyrede et skud i retning mod vagten, hvorefter han forsvandt fra stedet i sin bil.

- Vagten fortæller, at det var en pistol. Vi har ikke fundet noget projektil, så det kan have været alt fra en proppistol til en revolver, siger vicepolitikommissær Bo von Würden fra lokalpolitiet i Nakskov til Dagens.dk.

Han oplyser, at vagten efterfølgende var rystet, men ikke led fysisk overlast ved hændelsen.

Teknikere sikrede sig efterfølgende spor på gerningsstedet. Bo von Würden ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at oplyse, hvad der er fundet.

Torsdag fortsætter efterforskningen i området omkring den gamle kartoffelcentral.

- Vi er ude og kigge i området. Og vi skal også have foretaget nogle afhøringer. Det er både af folk i det kriminelle miljø og eventuelle vidner, forklarer Bo von Würden, der afviser, at politiet har nogle mistænkte i sagen.

Gerningsmanden beskrives som en mand, der er dansk af udseende og taler dansk. Han er cirka 175 cm høj og var blandt andet iført en mørk hue.

Den røde VW Golf, som han var kørende i, er af ældre model. Bilen manglede den forreste nummerplade og højre kørelys.

Politiet hører gerne fra folk, der kan have oplysninger til sagen. De kan ringe til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefon 114.

Dagens Gossip