Indbrudstyv angriber betjente med brødkniv i København

Skrevet af admin

26/10/2015

Mest læste i dag

Anholdelsen af en formodet indbrudstyv på Nørrebro i København udviklede sig mandag aften dramatisk, da manden gik til angreb på betjentene med en stor brødkniv.

Et vidne ringede til politiet og fortalte, at en mand havde forsøgt at begå et indbrud og gav også et signalement af den formodede indbrudstyv. En patruljevogn blev sendt af sted, så betjentene kunne udspørge anmelderen nærmere.

- På vej derud ser politifolkene en mand, der kunne passe på signalementet, gå ind i en opgang på Tagensvej, fortæller den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi Henrik Vedel til Ritzau.

Betjentene fortsætter dog ud til anmelderen, hvor de får et mere udbygget signalement. Det overbeviser dem om, at det var indbrudstyven, de så gå ind i opgangen på Tagensvej.

- Det viser sig, at der i opgangen bor en 49-årig mand, som vi kender fra tidligere indbrud, siger Henrik Vedel.

Betjentene går op til lejligheden og ringer på døren, men manden vil ikke komme ud. Da politifolkene siger, at de så vil tilkalde en låsesmed, kommer manden ud af lejligheden.

- I hånden har han en stor brødkniv, og han hugger ud mod kollegerne op mod 20 gange. De går lidt tilbage og trækker så deres pistoler, fortæller efterforskningslederen.

Synet af pistolerne fik tilsyneladende den 49-årige til at opgive ævred, og han blev anholdt uden yderligere dramatik.

Henrik Vedel ved ikke, hvorfor manden reagerede så voldsomt, da politiet ringede på døren.

/ritzau/