Indbrudstyven har gode arbejdsvilkår nytårsnat

Skrevet af admin

02/01/2014

Mest læste i dag

Høj musik og cigarføring nytårsaften og -nat giver landets indbrudstyve gode muligheder for at trække i elefanthuen og arbejde i ro og mag uden at blive opdaget.

Det fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til Ritzau, efter at Rigspolitiet torsdag har offentliggjort de seneste tal for antallet af indbrud omkring nytår.

- Det er jo ikke en videnskabelig undersøgelse, men vi kan se, at nabohjælpen halter, når folk fester og er uopmærksomme, siger han.

Nytårsnat lykkedes det eksempelvis i Brabrand ved Aarhus indbrudstyve at slippe af sted med et bemærkelsesværdig bytte, mens resten af landet poppede champagnepropper og fyrede raketter af.

- Uden at nogen opdagede det, slap indbrudstyvene af sted med et 100 kilo tungt pengeskab, som indeholdt kontanter og smykker for hundredtusinder af kroner, siger Mogens Brøndum og tilføjer:

- Og vi kan se, at i ly af raketterne er flere af de indbrud, der er begået, sket efter knusning af ruder med sten.

Den seneste indbrudsopgørelse viser, at der på landsplan blev anmeldt 202 indbrud på årets første dag.

Det er smule under niveauet for de seneste fem år med undtagelse af 2010, hvor der blev anmeldt 193.

Tallet ligger noget over tallet for årets sidste dag, hvor der kun blev anmeldt 86 indbrud.

Men det er der en naturlig forklaring på, siger Mogens Brøndum:

- Mange af anmeldelserne kommer først, når folk er vendt hjem fra nytårsferie. Vi ser det samme i juledagene, hvor indbrudstallene topper, efter at folk er kommer hjem fra familiebesøg.

/ritzau/