Indbrudstyvene fejrede jul - og satte så farten op

Skrevet af admin

27/12/2013

Mest læste i dag

Det kan se ud til, at tyvene i år afsatte juleaften til selv at fejre jul og derfor havde ekstra travlt op til og efter den 24. december.

Juleaften ligner indbrudstallet de foregående år for, hvor mange der kom hjem fra julemad og gaveudpakning til et tomt hus.

Men dagene før og efter er præget af opbrudte døre og vinduer, viser et kig i en opgørelse fra Rigspolitiet.

Det har resulteret i, at 2013 med foreløbig 1618 indbrud er det mest aktive for juletyvene sammenlignet med de seneste fire år.

Det er dog et godt stykke fra 2009, der inden for de seneste fem år er rekordår. Da blev der begået 1904 indbrud fra den 20. til den 26. december.

Sidste år var der i samme periode begået 1360 indbrud.

Indenfor det seneste døgn har tyvene været særlig aktive i København Bellahøjs politikreds, da der er blevet begået 26 indbrud, hvilket er tre flere end dagen før.

Tyvene i Nordjylland, Østjylland og på Fyn har derimod indenfor det seneste døgn været dovne set i forhold til dagen før.

I Nordjylland oplevede borgerne 42 indbrud den 25. december, hvilket er faldet til ni den 26. december.

I Østjylland faldt tallet fra 69 til 41, og på Fyn faldt tallet fra 64 til 23 indbrud den 26. december.

Selve juleaften var 270 hjem i år udsat for indbrud, hvilket lægger sig op ad tallene for de foregående år.

Første juledag viste tallene, at antal indbrud juleaften var det næstlaveste i fem år, men tallet er siden steget og ligger nu på gennemsnittet.

Tallet er blevet højere, da folk er kommet senere hjem fra julehøjtiden og først da opdager, at de har haft ubudne gæster.

Rigspolitiet opfordrer folk til at holde øje med naboernes huse. Desuden kan tændt lys få folk til at tro, at nogen er hjemme.

Og endelig håber politiet, at man ringer til ordensmagten, hvis man ser mistænkelige typer luske rundt i kvarteret.

/ritzau/