Indere idømt fængsel på livstid for voldtægt af dansker

Fem indiske mænd er fredag blevet idømt fængsel på livstid for at have deltaget i en gruppevoldtægt af en dansk turist i millionbyen New Delhi i 2014.

Det skriver New York Times ifølge nyhedsbureauet AP.

Alle de dømte var til stede i retslokalet, da dommer Ramesh Kumar afsagde rettens afgørelse. De har nu mulighed for at anke dommen til en højere retsinstans.

De fem mænd blev kendt skyldige i mandags.

- Alle de fem dømte har fået hårde straffe på livstid for deres forbrydelse, siger en anklager til nyhedsbureauet Reuters.

Den dengang 51-årige danske kvinde har fortalt, at hun på dagen for overgrebet for vild på vej mod sit hotel i den centrale del af den indiske hovedstad.

Da hun spurgte en mand om vej, førte han hende til en lille have tæt ved togstationen, hvor forbrydelsen fandt sted. Hun blev truet med en kniv. Mændene voldtog hende på skift - ifølge kvinden i cirka tre timer.

De dømte er beskrevet som hjemløse og stofmisbrugere, der holder til omkring togstationen. Ud over de fem dømte er tre andre tiltalt i sagen ved en anden domstol, da de er mindreårige.

En niende mand, der var tiltalt i sagen, døde, inden retssagen begyndte.

Gruppevoldtægten skete i januar 2014 og fik omtale i både indiske og internationale medier, efter at landet var kommet i internationalt søgelys for en række sager, hvor mænd i grupper har voldtaget kvinder.

Kort tid før gruppevoldtægten af danskeren var en polsk kvinde blevet bedøvet og voldtaget, da hun rejste til Delhi med sin lille datter i en bil.

En gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en minibus i New Delhi i december 2012 førte til, at kvinden senere døde af sine kvæstelser. Sagen førte til massive folkelige protester med krav om bedre rettigheder for kvinder i Indien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip