Indespærret i garage: 79-årig mand er nu død

En ældre mand er død, efter at han tidligere på måneden blev reddet ud af et hus i Texas, hvor han var blevet holdt indespærret gennem længere tid.

Den 79-årige amerikaner var svært fejlernæret, da han blev fundet i en ombygget garage sammen med tre andre mænd - alle var blevet tvunget til at sove på linoleumsgulv og havde ikke adgang til et toilet.

Ifølge politiet blev de fire mænd lokket til huset med løfter om øl og cigaretter, og under deres fangenskab blev de tvunget til at aflevere de penge, de modtog i offentlig forsørgelse.

Mændene blev befriet, efter at politiet fik et tip om, at flere personer blev holdt indespærret i huset.

En af mændene har sagt, at han blev holdt fanget i 10 år. Politiet har dog ikke bekræftet den oplysning. De tre andre har været indespærret i kortere tid, lyder det.

Det er endnu uvist, hvad dødsårsagen er. To af de andre mænd blev også indlagt, efter at de blev befriet, men de er siden blevet udskrevet.

En 31-årig mand er blevet sigtet i sagen - han er anklaget for at have gjort skade på mændene. Det er nu op til anklagemyndigheden, om der skal rejses yderligere sigtelser, efter at den 79-årige amerikaner er død.

I maj blev tre kvinder befriet efter 10 år i fangenskab i Cleveland i delstaten Ohio. Bortføreren Ariel Castro blev siden blevet tiltalt for næsten 1000 tilfælde af voldtægt, kidnapning og andre forbrydelser.

Han har accepteret en livstidsdom i et forlig med anklagemyndigheden og undgår dermed dødsstraf.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip