Indhentet af bandefortid

På to dage krakelerede glansbilledet dog i en sådan grad, at den 23-årige Aaron Hernandez nu fremstår somen gemen gangster. Onsdag blev han anholdt og ført væk fra sit hjem i håndjern og senere sigtet for overlagt drab på en 27-årig bekendt, der blev fundet likvideret af skud i hovedet og i brystet for to uger siden. Kendes han skyldig, risikerer han fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse. Torsdag skrev amerikanske medier desuden, at han nu også efterforskes for en mulig rolle i et hidtil uopklaret dobbeltdrab fra juli 2012.

Det er langtfra enestående, at NFL-spillere er på kant med loven. Alene siden afslutningen på sidste sæson i februar er mere end 30 spillere blevet anholdt for diverse forseelser, og selv store stjerner som Michael Vick, Philadelphia Eagles’ quarterback, har inden for de seneste år fået en ellers glorværdig karriere afbrudt af et længere fængselsophold.

- Amerikansk fodbold er en sport, hvor selv folk fra de mest belastede områder kan blive store stjerner. Hvis du kommer fra et bandemiljø, er det svært at undslippe. Mange gange handler det om misforstået loyalitet over for de venner, man er opvokset sammen med, forklarer Søren Hygum Hansen, medejer af draftday.dk, om årsagen til de mange problembørn i NFL.

Bandemedlem som teenager

Det hører dog trods alt til sjældenhederne, at NFL-spillere bliver sigtet for drab. Flere tidligere NFL-spillere har været indblandet i drabssager, efter de har indstillet karrieren. Men de fleste er blevet frifundet, og ingen er nogensinde blevet dømt, mens de stadig var aktive.

Af samme årsag er medierne i USA gået i selvsving over Hernandez-sagen, der kan udvikle sig til den mest saftige retssag i den amerikansk sportsverden, siden NFL-legenden O.J. Simpson i 90erne stod tiltalt for at have dræbt ekskonen og hendes elsker. Siden anholdelsen er der blevet gravet flere historier frem fra Hernandez’ fortid, som tilsammen danner et trist billede.

Blandt andet er det kommet frem, at Aaron Hernandez som teenager angiveligt blev medlem af banden Bloods i hjembyen Bristol i staten Connecticut. En mistanke, der bestyrkes af den tatovering med ordet ’blood, som han har på højre hånd.

Selv om Hernandez på grund af sine evner som football-spiller fik et fuldt college-stipendium, fulgte de dårlige vaner fra bandelivsstilen med ham til University of Florida, hvor han var med til at vinde det nationale mesterskab. Han har selv indrømmet, at han røg hash, og i 2007 blev han afhørt i forbindelse med et skyderi efter en weekend, hvor flere af hans venner fra Bristol ifølge avisen Orlando Sentinel var på besøg i Florida. Sladderhjemmesiden TMZ har desuden fået fat i et foto fra 2009 af Aaron Hernandez, der tager et billede af sig selv foran et spejl med en Glock-pistol i hånden.

Blev advaret om Hernandez

NFL-ledelsen er bevidst om, at mange af spillerne kommer fra svære kår. Derfor holder ligaen blandt andet et årligt træf for kommende førsteårsspillere, hvor tidligere spillere fortæller om, hvor nemt det hele kan ramle.

- Der er ingen sportsgrene i verden, hvor der bliver brugt så mange ressourcer og er så stort fokus på at holde spillerne på måtten som i amerikansk fodbold, påpeger Søren Hygum Hansen.

Det ser man også i forbindelse med den årlige draft, hvor holdene har tidligere FBI-agenter til at granske NFL-aspiranternes fortid ned til mindste detalje.

Det gjaldt også Aaron Hernandez. I ugens løb har anonyme topfolk i flere NFL-klubber fortalt, at de blev advaret mod at vælge Hernandez før 2010-draften på grund af hans hashmisbrug og sin suspekte omgangskreds.

- Vi fik at vide: ’Rør ham ikke. Det er en skidt knægt’, sagde en general manager til USA Today.

Fængsel eller Hall of Fame

New England Patriots tog dog chancen og valgte Aaron Hernandez med det 113. valg. Selv om han har haft succes på banen, hvor han var med til at spille Patriots i Super Bowl i 2012, viste klubben ingen nåde, efter han blev anholdt. Mindre end halvanden time efter sin anholdelse onsdag blev han løst fra sin kontrakt.

- På dette tidspunkt mener vi, at denne handling simpelthen er det rigtige at gøre, begrundede klubben sin beslutning i en pressemeddelelse.

Og det var vel at mærke, inden han blev sigtet for drab.

Som kommentatoren på NFL Network Brian Billick, der var træner for Baltimore Ravens, da holdets store stjerne Ray Lewis i 2000 blev tiltalt for dobbeltdrab, og som derfor har oplevet at skulle forholde sig til så alvorlige sager som denne, skrev i en analyse på NFLs hjemmeside:

- Selv om den ikke har nogen juridisk effekt, var New England Patriots’ forbavsende hurtige fritstilling af holdets tight end-stjerne i det mindste meget sigende.

Tiltalen mod Ray Lewis endte med at blive droppet, og han afsluttede i februar i år karrieren med at vinde sin anden Super Bowl-titel med Ravens og vil om fem år være sikker på en plads i NFLs Hall of Fame.

Her kunne Aaron Hernandez måske også være endt. Talentet var i hvert fald stort nok, mente hans college-træner, Urban Meyer, Ifølge et hårdnakket rygte sagde han i løbet af Aaron Hernandez’ første år på holdet:

- Aaron ender enten i fængsel eller som medlem af Hall of Fame.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip