Indien: Fireårig pige dør efter voldtægt

Endnu en voldtægtssag med dødelig udgang har ramt Indien.

Denne gang er offeret en kun fire år gammel pige.

- Hun døde af et hjertestop mandag. Vi prøvede at redde hende, med hendes tilstand var så dårlig i går (mandag, red.), og hendes blodtryk gik ned. Hendes krop reagerede ikke på medicin, siger en ansat fra hospitalet, P.A. Sriram, til nyhedsbureauet AFP tirsdag.

Pigen dør to uger efter, hun blev voldtaget. Ifølge personalet på hospitalet blev hun fundet i bevidstløs tilstand på sine forældres gård 18. april.

Hun blev først indlagt på et lokalt sygehus, men blev med helikopter overført til hospitalet Care Hospital i byen Nagpur 20. april.

Voldtægtssagen er blot den seneste i rækken af voldtægtsoverfald i Indien.

Forrige uge var der massive demonstrationer i New Delhi, efter en kun femårig pige blev voldtaget.

Voldtægtssagen mod denne femårige pige kom fire måneder efter, at en gruppevoldtægt fandt sted mod en 23-årig kvindelig studerende i Indien. Hun døde senere af sine kvæstelser

Gruppevoldtægtssagen satte sindene i kog i Indien, hvor der ligeledes opstod kæmpe demonstrationer, der krævede bedre rettigheder for kvinder.

I kølvandet på dette har den indiske præsident, Pranab Mukherjee, godkendt to nye love, som har til hensigt at beskytte kvinder mod voldtægt.

Den nye lovgivning giver mulighed for dødsstraf i tilfælde af voldtægt, der fører til død eller efterlader offeret i alvorligt kvæstet tilstand.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip