Indien: Retfærdigheden sejrede i Paris

- Der er ingen vindere og tabere, siger Indiens premierminister, Narendra Modi, der hylder den nye klimaaftale i Paris.

- Aftalen er en sejr for retfærdigheden på klimaområdet, og vi arbejder nu alle sammen for en grønnere fremtid, skriver han på Twitter.

- Klimaforandringerne udgør fortsat en udfordring, men Paris-aftalen understreger, hvordan hver enkelt nation har rejst sig og taget udfordringen op - og arbejdet frem mod en løsning, siger han videre.

I Paris slog Modi til lyd for, at Indien, som er verdens tredjestørste udleder af CO2, har brug for fortsat at anvende billig kul for at komme ud af fattigdommen, og han sagde, at de rige lande til gengæld må skære endnu mere ned i deres egne udslip af drivhusgasser.

Indien og andre udviklingslande har i en årrække insisteret på, at de rige industrilande skulle bære hovedparten af ansvaret i kampen for at forebygge klimaforandringer, da de står for de største udslip af drivhusgasser.

Denne uenighed har i en årrække skabt mange spændinger, men konflikten fortonede sig under klimaforhandlingerne i Paris, og Modi roser det endelige udfald af forhandlingerne.

- Forhandlingerne under COP21 og selve Paris-aftalen er et udtryk for den kollektive visdom, som verdens leder har udvist i forbindelse med udfordringerne fra klimaforandringerne, fremhæver Modi videre.

Den højreorienterede Modi blev for over et år siden valgt til premierminister på en bølge af optimistisk tro på, at han ville genoprette Indiens økonomi. Men han er blevet kritiseret for at gøre for lidt for at hjælpe nationens fattigste. Indien har i dag omkring 1,25 milliard indbyggere.

Indien, der har sendt en delegation på 25 til klimatopmødet i Paris, indgår i den såkaldte Briks-gruppe sammen med klodens andre nye vækstgiganter Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip